Çorum'da FETÖ'den 800 kişi açığa alındı, 30 kişi ihraç edildi

Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili haklarında soruşturma başlatılan yaklaşık 800 kamu çalışanının görevden uzaklaştırıldığını, 30'unun meslekten ihraç edildiği, 26'sının da tutuklandığını bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2016 13:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Çorum'da FETÖ'den 800 kişi açığa alındı, 30 kişi ihraç edildi

Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünün Ağustos ayı yönetim kurulu toplantısı, Vali Necmeddin Kılıç başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında basın mensuplarının, FETÖ'nün darbe girişimine yönelik sorularını yanıtlayan Kılıç, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin en kısa sürede bekasına ve sağlığına kavuşması için Valilik, Cumhuriyet Başsavcılığı ve emniyet güçlerinin uyum içerisinde, el birliği ve güç birliğiyle ciddi adımlar attığını söyledi.

"Devletimizi sağlıklı hale getirebilmek için, devletimizin kılcal damarlarına sızabilmiş, sirayet etmiş bu hastalıklı yapıdan devletimizi kurtarma azmindeyiz." ifadesini kullanan Kılıç, "Bunu yaparken de 'masumlar zarar görmesin' diye çok dikkatliyiz. Çok ciddi ve titiz çalışmalar yürütülmektedir. Kamu görevlileri hakkında şu ana kadar açılan soruşturma sayısı bine yaklaşmıştır. Görevden uzaklaştırılma sayısı 800 civarındadır. Bunlardan 30'u bağlı bulundukları kurumları tarafından meslekten ihraç edilmiştir. Soruşturmalar kapsamında tutuklu sayısı da 26'dır. Bu rakamlar her gün değişmekte, artmaktadır." diye konuştu.

Soruşturmaların devam ettiğini, sonuna kadar da mücadele edeceklerini vurgulayan Vali Kılıç, şunları kaydetti:

"Bilinmesi gereken Çorum'daki kurumlarımızın koordine içerisinde, devletimizi ve devletimizin bekasını temin etme amacıyla devletimizi sağlığına kavuşturma adına, çalışabilir hukuk sistemi içerisinde, insan haklarına saygılı adil bir yönetim kurma adına, çok titiz, dikkatli ve fedakarca çalışmalar yürütülmektedir. Bu çalışma 7 gün 24 saat esasına göre yürümektedir. Arkadaşlarımız uykularının haricindeki tüm zamanlarında bu konuda çalışmaktadır. İnşallah devletimiz bu beladan kurtulacaktır. İnşallah Çorum'umuz da en erken kurtulan birkaç ilden bir tanesi olacaktır. Bu örgütle bağlantısı olan en son kişi devletimizin kıymetli makamlarını terk edinceye kadar mücadelemiz devam edecek. Sayı kaç olursa olsun, rakamlar çok önemli değil mühim olan bizim ülkemiz."

Vatandaşların da kendilerine çok yardımcı olduğunu dile getiren Kılıç, "Çorum halkına da çok teşekkür ediyorum. Onlar da inanılmaz bir şekilde bize yardımcı oluyor. Şu ana kadar bize gelen ve değerlendirmeye aldığımız ihbar sayısı birkaç bindir. Ama bu ihbarları biz titizlikle değerlendiriyoruz, çapraz kontrol yapıyoruz. Tek bir masum dahi zarar görmesin istiyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber