Eğitim Sen: Nedenlerden çok sonuçla ilgilenmek yanlış

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2006 21:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, olumsuz davranışlarıyla okulda sıkıntı yaratan öğrenciyi örgün eğitimden yaygın eğitime kaydırmayı düşündüklerine ilişkin sözleriyle ilgili, ?Şiddet uygulayan öğrencileri tecrit etmeyi amaçlayan hayalci ve gerçek dışı yaklaşım, nedenlerden çok sonuçla ilgilenmektedir? dedi.

Dinçer, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

?Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bugün yaptığı bir açıklama ile okullarda şiddet olaylarını tırmandıran öğrencilerin örgün eğitimden uzaklaştırılacağını ve bu öğrencilerin açık lise ya da açık ilköğretim okullarına gönderileceklerini ifade etmiştir.

Pedagojik açıdan son derece sakıncalı bu yaklaşım, sorunun kökenlerini ortadan kaldırmak yerine, sorunu görmezden gelmeye ve bu öğrencileri topluma kazandıracak mekanizmalardan soyutlamaya itecektir. Böyle bir yaklaşımın eğitim biliminin temel gerçekleri açısından kabul edilebilmesi mümkün değildir.

Okullarda yaşanan şiddet olgusunu ortadan kaldırmak için, şiddet uygulayan öğrencileri tecrit etmeyi amaçlayan, böylece bu sorunların da biteceğini sanan bu hayalci ve gerçek dışı yaklaşım, sorunun yapısal bir sorun olduğunu reddetmekte ve nedenlerden çok sonuçlarla ilgilenmektedir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber