'Ya istiklal ya ölüm diyerek yolumuza devam edeceğiz'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2016 15:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Ya istiklal ya ölüm diyerek yolumuza devam edeceğiz'

Başbakan Yıldırım: "(Elazığ'daki terör saldırısı) Sabah dokuz civarında emniyet binasının tam karşısında ana yolun kenarında bomba yüklü bir aracın infilakı sonucu ilk anda 3 polisimiz şehit oldu, toplam 217 yaralımız hastanelere intikal ettirildi. Son durum, yaralılardan 72'si taburcu oldu, ayakta tedavileri tamamlandı. 145'inin de 5 hastanede tedavileri devam ediyor. Yaralıların 85'i polis, 60'ı sivil. Yaralılar içerisinde durumu ağır olanların sayısı 20. Bunların içinde iki polisimizin yarası biraz daha ağır ve toplam 14 yaralının diğerlerine göre durumu biraz daha ağır."

Başbakan Yıldırım: "Hepimiz bağrımızda büyük acılar taşıyoruz, şehitlerimiz, yaralılarımız var ama bir başka gerçek daha var, o da Türkiye'nin geleceği, bekası, aydınlık yarınlarıdır. Bu konuda gerek içten gerek dıştan her kim hangi şekilde gelirse gelsin, Allah'ın izniyle, 79 milyon vatan evladının 15 Temmuz'da gösterdiği o asil duruş, o yılmaz istiklal mücadelesi bundan sonra da bölücü terör örgütünü bu ülke topraklarından yok edinceye kadar devam edecektir. Bu konuda hiç ama hiç bir gevşeme olmayacak, işin sonu nereye varırsa varsın ya istiklal ya ölüm diye yolumuza devam edeceğiz."

HİÇBİR TERÖR ÖRGÜTÜ TÜRKİYE İLE BİLEK GÜREŞİNE GİREMEYECEK

Olay yerinde incelemelerde bulunan Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

''İlk anda 3 polisimiz şehit ve 217 yaralımız hastanelere sevk edildi. Yaralılardan 72 tanesi taburcu oldu. 145 tanesi de 5 hastanede tedavisi devam ediyor. Yaralılarımızdan 60 tanesi sivil vatandaşlarımızdan oluşuyor. 20 yaralının durumu ciddi. Bunlardan 2 polisimizin yarası biraz daha ağır.

Yine hain terör örgütü devriye görevi yapmakta olan askeri araca el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenledi. 4 askerimiz şehit, 5 yaralımız var. Gördüğünüz gibi terör örgütü adeta omuz omuza iş birliği içindeler. 15 Temmuz'da yaşanan başarısız darbe girişiminden sonra örgüt artık iddiasını yitirmiş ve görevi bölücü terör örgütüne devretmiştir. Bu terör örgütlerinin başında onları yöneten akıl aynı akıldır. İhtiyaca göre birine görev veriyor. Olay yerinden söylemek istiyorum, bu yola baş koyduk. Hiçbir terör örgütü Türkiye ile bilek güreşine giremeyecek. Bu milleti hiçbir terör örgütü teslim alamayacak. Bunların çılgınlaşmasının arkasında polis, jandarma ve askerimizin artan bir kararlılıkla takibi vardır.

BUNA BENZER OLAYLARI YİNE BEKLEYEBİLİRİZ

Buna benzer olayları yine bekleyebiliriz ama bu bizi bir an bile yıldırmaz, yolumuzdan geri koyamaz. Hepimizin canı yanıyor. Şehitlerimiz var, yaralılarımız var ama bir başka gerçek daha var kardeşlerim. Önemli olan Türkiye'nin bekasıdır. 79 milyon vatan evladının 15 Temmuz'da gösterdiği o asil duruş bundan sonra da bölücü terör örgütünü bu ülke topraklarında yok edinceye kadar devam edecek. İşin sonu nereye varırsa varsın ya istiklal ya ölüm diye yolumuza devam edeceğiz.

BUNU YAPAN PKK TERÖR ÖRGÜTÜDÜR

Bölücü terör örgütünü bölge insanımızla aramızdan çıkaracağız ve el ele omuz omuza Türkiye'nin gelecek yolculuğunda birlikte hareket edeceğiz. Konu vatan olunca gerisi teferruattır anlayışıyla yolumuza devam edeceğiz.

Her şey belli. Bunu yapan bölücü, PKK terör örgütüdür. Bununla ilgili de gereken takibatlar başlamıştır.

ALARM DURUMU BİR ÜST SEVİYEYE ÇIKTI

Bunun yorumlanacak bir tarafı yok. Terör örgütü artık emir komutayı kaybetmiş durumda. Nereyi bulursa oraya adeta intihar saldırıları yapıyorlar. Elazığ bu saldırıyla yıkılacak değil, ne Elazığ'da ne başka yerde bu hain terör örgütü yaşam hakkı bulamayacak. Her türlü tehdide karşı gereken çalışmayı gösteriyoruz. Bundan sonra da alarm durumunu bir üst seviyeye çıkarmış bulunuyoruz. Bu olay olur olmaz valilik değil tüm sağlık ve kurtarma birimlerimiz 10 dakika içinde buraya geldi. 20 dakika içinde de yaralılarımız hastanelere yetiştirildi. Anında müdahalenin kayıpların azaltılmasına katkısı oldu.''

VALİLİK'TEN SALDIRI AÇIKLAMASI

Valilikten yapılan açıklamada, bugün saat 09.15'te transit minibüs tipi bombalı bir araçla Elazığ İl Emniyet Müdürlüğüne saldırı düzenlendiği bildirildi. Açıklamada, "Bomba yüklü araç, Emniyet Müdürlüğünün çevre duvarının dışında patlatılmıştır. Saldırı neticesinde, 3 emniyet mensubu şehit olmuştur" denildi. Yaralıların tedavilerinin farklı hastanelerde devam ettiği kaydedilen açıklamada, olayla ilgili soruşturmanın tüm yönleriyle sürdürüldüğü belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber