'Kıdem tazminatlarında değişiklik yok' diyen Başbakan geçici işçilere sağlık güvencesi verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Aralık 2006 17:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kıdem tazminatında kazanılmış haklara ilişkin olarak, "Salih bey,(Türk-İş Başkanı Salih Kılıç) kıdem tazminatlarında kazanılmış haklar hakkında bazı ifadeler kullandı, ben tabii merak ettim nereden çıktı bu diye. Çünkü bizim gündemimizde hiç böyle bir şey yok, ilk defa burada duydum, bu konuda, kazanılmış haklar konusunda hiç bir tereddüt yoktur, böyle bir düşünce söz konusu değildir" dedi.

Erdoğan, Tes-İş 8. Olağan Kongresi'nin açılışından yaptığı konuşmada, AB katılım sürecinde çalışma hayatına ilişkin sosyal haklara ilişin bir dizi düzenleme yaptıklarını söyledi.

Geçici işçiler konusuna da değinen Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

"12 ayın altında veya 6 ayın üstündeki işçilerle ilgili çalışmamızı büyük ölçüde bitirdik ve bu konuda adımımızı attık, arkadaşlarımızın gündeme getirdiği konularla ilgili de Çalışma Bakanlığımızda bunun çalışması yapılıyor. Bu çalışma bitirildikten sonra kamuoyuna açıklayacağız.

Süre içinde artık inanıyorum ki çalışanlarımızın durumu daha da düzelecek, inşallah en kısa zamanda bu konuyla ilgili AB standartları da ülkemizdeki çalışanlarımız yakalamış olacaktır. İşçisiyle, işvereniyle, çiftçisiyle, memuruyla, esnafıyla milletçe el ele vererek, çalışarak, üreterek, bugün, dünden çok daha iyi bir noktaya geldik. Türkiye'nin müreffeh yarınlarına da birlikte yürüyeceğiz."

KIDEM TAZMİNATI

Başbakan Erdoğan, Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç'ın kıdem tazminatlarına yönelik değerlendirmesini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Salih Bey, kıdem tazminatlarında kazanılmış haklar hakkında bazı ifadeler kullandı, ben tabii merak ettim nereden çıktı bu diye. Çünkü bizim gündemimizde hiç böyle bir şey yok ya, ilk defa burada duydum. Bu konuda, kazanılmış haklar konusunda hiçbir tereddüt yoktur, böyle bir düşünce söz konusu değildir. Çalışma Bakanımız da burada, diğer bakan arkadaşlarımız da burada. Bugüne kadar böyle bir şeyi aramızda konuşmuş değiliz." Geçici işçilerle ilgili 'geçici' kavramını kaldırdıklarını, anlatan Erdoğan, bunun yerine 6 aya kadar olan, süreçle ilgili, mevsimlik veya kampanya işçisi ifadesini getirdiklerini anımsattı.

GEÇİCİ İŞÇİLERE SAĞLIK GÜVENCESİ

Erdoğan, geçici işçilerine sağlık güvencesi konusunda da şunları söyledi:

"Kalan 6 ayla ilgili süre içerisinde orada sağlık noktasında da güvenceyi getiriyoruz. Yani daha önce bir iki ay kaldı diye biliyorsunuz, sağlık hizmetlerinden istifade edilemiyordu. Ama şimdi yapacağımız çalışmayla birlikte bu kalan 6 ayla ilgili olarak da sağlık noktasında biz mevsimlik işçimizi de güvence altına alıyoruz, bunun da çalışması devam ediyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber