Hakim savcıya kızdı: İcrada dosya peşinde ne işiniz var?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Aralık 2006 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Giresun Cumhuriyet Savcısı İbrahim Demircioğlu'nun, Ankara Cumhuriyet Savcısı olduğu dönemde mezat salonundaki bazı ihalelere fesat karıştırdığı ve yargı mensuplarını etkilediği iddiasıyla Nevin Karakütük Savaş ile yargılanmasına devam edildi.

Yargıtay 5. Ceza Dairesindeki davanın bugünkü duruşmasında, aralarında Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Mehmet Çavuşoğlu'nun da bulunduğu bazı tanıklar dinlenirken, Demircioğlu ve Savaş'ın talepleriyle duruşmadaki tavırları Daire Başkanı Hayrettin Cevheroğlu'nu zaman zaman kızdırdı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Mehmet Çavuşoğlu, 2005 yılının adli tatilinde kendisinin nöbetçi olarak çalıştığını ifade etti. Çavuşoğlu, "Tatil döneminde odama gelen Gayrimenkul İcra Müdürü, Demircioğlu'nun, Savaş'ın ilgilendiği icra dosyalarını isteyerek, incelediği yönünde şikayette bulundu.

Demircioğlu'nun, Savaş da odasındayken kendilerine dosyalarla ilgili soru sormasından rahatsız olduklarını ilettiler" diye konuştu.

Konuyu o dönemde nöbetçi olan diğer Başsavcıvekili Hikmet Önen ile paylaştığını anlatan Çavuşoğlu, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Boyrazoğlu'nu adli tatilden dönmesinden sonra bilgilendirmeye karar verdiklerini, ihalelerin nasıl sonuçlandığı hakkında bilgisi olmadığını söyledi.

Çavuşoğlu, soruşturma sırasında Adalet Bakanlığı müfettişlerinin mezat salonunda çekilen görüntüleri içeren CD'yi izlettiklerini ve Demircioğlu'nu teşhis ettiğini belirtti.

DENETİM GÖREVİ TARTIŞMASI

Bunun üzerine söz alan Demircioğlu, Çavuşoğlu'nun 10. İcra Dairesi müdürü hakkındaki zimmet iddialarıyla ilgili olarak kendisini görevlendirmesi üzerine, denetim amacıyla mezat salonuna gittiğini söyledi.

Çavuşoğlu ise o konuyla ilgili Demircioğlu'nu değil başka bir Cumhuriyet Savcısını görevlendirdiğini, ancak başka bir icra dairesinin denetimini Demircioğlu'na vermiş olabileceğini ifade etti.

Demircioğlu'nun tanık olarak gösterdiği avukat Yeşim Ünal da Savaş ile icra hakimliğinde taraf oldukları bir davada, müvekkilinin adres bilgisiyle ilgili delilin Demircioğlu'nun soruşturduğu dosyada yer aldığını öğrenmesi üzerine, bu dosyayı incelemek talebiyle Cumhuriyet Savcısının odasına gittiğini, herhangi bir bağ görememesi nedeniyle de ayrıldığını söyledi.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi Başkanı Cevheroğlu, avukat Ünal'ın, "tanıklığının yargılamayla ilgili olmadığını" söylemesi üzerine Demircioğlu, odasından ayrılmasından sonra icra hakimliği kalemine gittiğinde avukatı burada gördüğünü ifade etti.

Bunun üzerine Daire Başkanı Cevheroğlu, "Nasıl Cumhuriyet Savcısısınız?

Yetkinizi kullanmayı bilmiyor musunuz? Bir dosyayla ilgili inceleme yapacağınız zaman resmi yazı yazmanız gerekir. İcra hakimliği kaleminde dosya peşinde ne işiniz var? Böyle resmi iş yapılmaz" diye konuştu.

"CİBALİ KARAKOLUNA ÇEVİRDİNİZ"

Daha önceki bir duruşmada tanık olarak dinlenen, ancak Savaş'ın o kişi olmadığını iddia ettiği Hakan Öker bu duruşmaya da çağrıldı ve kimlik tespiti yapıldı.

Savaş'ın, tekrar, "Bu kişi Hakan Öker değil. Bana ihaleden çekilmem karşılığı para teklif eden kişi 50-55 yaşlarında birisiydi" demesi üzerine, Başkan Cevheroğlu, "Kimlik tespiti yapıldı. Devletin verdiği belgeye göre bu kişi Hakan Öker. Başka bir Hakan Öker varsa araştırın çağıralım. Burayı Cibali Karakoluna çevirdiniz" dedi.

Bu sırada avukatlarının sağ ve sol yanlarında oturan Demircioğlu ile Savaş'ın birbirleriyle bakışarak konuşmaya çalışmasını fark eden Başkan Cevheroğlu, "Savcı Bey, bizim önümüzde bunu yapmayın. Sen kendi başını bağla, başkasının başıyla uğraşma" uyarısında bulundu.

Diğer tanık Atilla Sarıkaya adlı kişi de icra yoluyla satışa çıkarılan evini Savaş'ın satın aldığını öğrendiğini ve evine tahliye için Cumhuriyet Savcısı Demircioğlu ile geldiğini iddia etti. Sarıkaya, Demircioğlu'nun burada bazı polislerle tartıştığını da öne sürdü.

Daire, eksikliklerin giderilmesine, mezat salonundaki görüntüleri içeren CD'nin izlenmesinin daha sonra düşünülmesine ve bazı tanıkların dinlenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber