FETÖ üyesi memurlar komisyon kararıyla değil KHK ile atılacak

FETÖ üyesi memurlar komisyon kararıyla değil KHK eki listelerde yayımlanarak atılacak

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 20 Ağustos 2016 00:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ üyesi memurlar komisyon kararıyla değil KHK ile atılacak

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında çıkarılan ilk KHK olan 667 sayılı KHK'da FETÖ ile irtibatlı bulunan memurların kamu görevinden çıkarılmasına yönelik olarak şu düzenleme yapılmıştı

"14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa ve diğer mevzuata tabi her türlü kadro, pozisyon ve statüde (işçi dahil) istihdam edilen personel, ilgili kurum veya kuruluşun en üst yöneticisi başkanlığında bağlı, ilgili veya ilişkili olunan bakan tarafından oluşturulan kurulun teklifi üzerine ilgili bakan onayıyla kamu görevinden çıkarılır."

Bu maddeye göre, her kurumda bir komisyon kurulacak ve komisyonun teklifi üzerine ilgili bakan onayıyla kam görevinden çıkarma olacaktı.

Bu usulü, Dışişleri Bakanlığı, Bilim ve Sanayi Bakanlığı uyguladı.

Ancak başbakan Binali Yıldırım geçtiğimiz günlerde TRT'de yaptığı açıklamada farklı bir usul açıklamıştır.

Başbakanın açıklaması şu şekildedir:

"Çeşitli mecralardan gelen raporlar var. Elimizde 13 tane kriter var. Bu kriterlerin tek tek hepsi gözden geçiriliyor, kurumlarda oluşturulmuş kurullar var, o kurullarda değerlendiriliyor, ondan sonra bizatihi bakan arkadaşlarımız konunun takipçisi, en sonunda Başbakanlığa geliyor, Başbakanlıkta Müsteşarımızın başkanlığında oluşturulan bir değerlendirme ekibinde son süzgeçten geçiyor ve nihayet deniliyor ki 'Şunlar, şunlar memuriyetten çıkarılmıştır' diye listeler yayınlanıyor KHK'larla."

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin de görevine son verilecek öğretmenlerin KHK eki listelerle atılacağını ve ilan edileceğini belirtmişti.

Hükümetin son dönemdeki açıklamalarına baktığımızda şunu söyleyebiliriz:

Kamu kurumlarında oluşturulan komisyonların teklifi ve Bakan onayıyla FETÖ'cü memurları kamu görevinden çıkarmak şeklindeki uygulamadan vazgeçilmektedir.

Bunun yerine, kurumlarda oluşturulan listeler, bakanlar tarafından inceledikten sonra, bir kez de Başbakanlık tarafından incelenecek ve son liste yayımlanacak Kanun Hükmünde Kararnamelerde ilan edilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber