46 ülkeden 540 genç Türkçe'yle buluştu

Bu yıl 7'ncisi düzenlenecek olan 'Türkçe Yaz Okulu', Cumhurbaşkanlığı himayesinde 27 Ağustos'ta İstanbul'da gerçekleştirilecek

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 20 Ağustos 2016 10:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
46 ülkeden 540 genç Türkçe'yle buluştu

Melik DEMİREL

YUNUS Emre Enstitüsü'nün bu yıl 46 ülkeden 540 öğrencinin katılımıyla 7'ncisini düzenleyeceği 'Türkçe Yaz Okulu', Cumhurbaşkanlığı himayesinde 27 Ağustos'ta İstanbul'da gerçekleştirilecek 2'nci Türkçe Bayramı'yla taçlanacak. Türkçe Yaz Okulu ve 2. Türkçe Bayramı tanıtım toplantısı, Çırağan Sarayı'nda yapıldı.

DÜNYAYA BARIŞ MESAJI

Törende konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Türkçe'nin büyük medeniyetler kurmuş bir milletin dili olduğunu belirterek, "Dilimizi bilmenin, kültürümüzü tanımanın sizlere hayatınız boyunca çok önemli kapılar açacağına inanıyorum" ifadesini kullandı. Avcı, şöyle devam etti: "Dünyanın birçok yerinde savaşların yaşandığı bir dönemde böylesine anlamlı bir mesaj çok önemli bir çağrı olacak. Ülke ve millet olarak çok önemli bir badireyi atlattığımız şu günlerde korkmadan, çekinmeden ülkemize gelen, meydanlarda bizimle birlikte demokrasiye ve Türkiye'ye sahip çıkan, bizi, kültürümüzü ve dilimizi daha yakından tanımak isteyen değerli öğrencilerimize şükranlarımı ifade ediyorum." Proje kapsamında 16 şehirdeki 20 üniversitenin ev sahipliğindeki yaz okullarında, 46 ülkeden 540 öğrenci Türkçe öğrendi. İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi de İstanbul'daki öğrencilere günde 4 saat Türkçe dersi verdi. Öğrenciler Türkiye'nin turistik ve tarihi yörelerini gezmenin yanında kültür etkinliklerine de katıldı. Kültür şoku yaşamadıklarını aktaran öğrenciler, "Kendi aramızda aynı dili konuşunca ortak paydada buluşuyoruz. Bizce Türkçe dostluğun dili'' dedi. 2. Türkçe Bayramı, 27 Ağustos'ta İstanbul'da Ülker Arena'da gerçekleşecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber