Öğretmen Yer Değiştirmelerindeki Öncelik Sırası

İl içi ve iller arasında olmak üzere iki türlü yer değiştirme işlemi yapılmaktadır. İl içindeki isteğe bağlı yer değiştirmeler okul/kurum ve hizmet alanı bazında olmak üzere iki şekilde yapılmaktadır. Öğretmenler il içinde dört okul/kurum veya iki farklı hizmet alanı şeklindetercihte bulunabilmektedir. İller arası yer değişikliğinde ise sadece il tercihinde bulunulmaktadır. Bu konudaki öncelik sırasını görmek için tıklayın.

Haber Giriş : 19 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri ve Bakanlık tarafından hazırlanan kılavuza göre öncelikle aynı hizmet alanı içindeki okul/kurum tercihleri yerine getirilecektir. Örneğin Polatlı ilçesindeki yer değiştirmelerde öncelikle okul/kurum tercihleri karşılanacaktır. Bunun ardından il içindeki diğer hizmet alanlarından yapılan yer değişiklik talepleri gerçekleştirilecektir. Örneği sürdürecek olursak, Polatlı ilçesindeki okul/kurum tercihlerinin karşılanmasının ardınan Ankara'nın diğer ilçe ve köylerinden Polatlı'yı tercih edenlerin talepleri karşılanacaktır.

İl içindeki yer değişiklik taleplerinin karşılanmasının ardından iller arası yer değişiklik talepleri karşılanacaktır. Bilindiği üzere, iller arası yer değişikliğinde öğretmenler sadece il tercihinde bulunabilmektedir. İl emrine yeni atanan öğretmenlerin görev yerleri ise sırada öğretmen bulunmayan eğitim kurumları olacak şekilde il merkezinden başlayarak, ilçe merkezi, belde ve köyler itibarıyla alanlar ile norm kadro açığı ve hizmet puanı esasına göre belirlenecektir.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber