BTK: Turkcell'in şebeke içi tarife yükümlülüğü kaldırıldı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu, 2009 yılından bu yana Turkcell'e uygulanan şebeke içi tarife yükümlülüğünün kaldırılmasını kararlaştırdı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ağustos 2016 15:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
BTK: Turkcell'in şebeke içi tarife yükümlülüğü kaldırıldı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK), 2009 yılından bu yana Turkcell hakkında uygulanan şebeke içi tarife yükümlülüğünün kaldırılmasına karar verdi.

Kurumun internet sitesinde yer alan karara göre, Turkcell'in sunduğu tarife ve kampanyaların fiyatlarına yönelik bazı sınırlamalar getiren yükümlülük, pazardaki değişen koşullar nedeniyle tekrar değerlendirildi. Bu kapsamda BTK tarafından 2009 yılından bu yana Turkcell hakkında uygulanan şebeke içi tarife yükümlülüğü ağustos itibarıyla kaldırıldı.

Turkcell için uygulanan bu yükümlülük, Turkcell'in diğer işletmecilere sunduğu ortalama toptan ücretin (çağrı sonlandırma ücreti) abonelerine sunduğu ortalama şebeke içi perakende ücreti geçmemesinin sağlanmasına yönelikti. Mobil elektronik haberleşme pazarında yaşanan gelişmeler, mobil internet hizmetinin pazardaki öneminin artması, internet üzerinden iletişim imkanı sağlayan servislerin yaygınlaşması gibi gelişmeler yükümlülüğün kaldırılmasının sebepleri oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber