Azmin gözü 'kör' değil

Doğuştan görme engelli 33 yaşındaki Özgür Altınok, önüne çıkan zorlukları bir bir aşarak, yaşamanın ve insanlara yol göstermenin engel tanımayacağını kanıtlıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ağustos 2016 19:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Azmin gözü 'kör' değil

Hikmet Orçun Üresinler

Doğuştan görme engelli 33 yaşındaki Özgür Altınok, önüne çıkan zorlukları bir bir aşarak, gündüz lisede müzik öğretmenliği, akşamları TRT Kent Radyosu'nda sunuculuk yaparak, yaşamanın ve insanlara yol göstermenin engel tanımayacağını kanıtlıyor.

Altınok, İstanbul'da, 1983 yılında görme engelli olarak dünyaya geldi. Yaşama dört elle sarılan Altınok, eğitim hayatında da aynı azim ve başarıyı gösterdi, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği bölümünden mezun oldu.

Daha sonra mezun olduğu fakültede yüksek lisansa başvuran Altınok'un talebi, görme engelli olduğu bahanesiyle reddedildi. Bunlara rağmen yılmayan Özgür Altınok, Amerika'daki Berkley Collage of Music sınavını kazandı.

Özgür Altınok, ailesinin de desteğiyle okulu 3 yılda bitirdi. Türkiye'ye 2010'da dönen Altınok, Ataşehir Remzi Bayraktar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde müzik öğretmeni olarak çalışmaya başladı. Bununla yetinmeyen Altınok, haftada 4 gün, 19.30-21.00 arasında, TRT Kent Radyosu'nda kendisinin hazırladığı "Kent Show" programını sunuyor.

"Hayatımdan çok memnunum"

Altınok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her zaman hayata pozitif baktığını söyledi.

Hedeflerinden asla vazgeçmediğini anlatan Altınok, "Eğitim hayatımda da vazgeçmedim. Ailem bana her zaman büyük destek verdi. Amerika'ya giderken, sıkıntı çekeceğimi düşünüyorlardı ancak oldukça verimli ve güzel geçti. Öğrencilerimin beni kendilerinden birisi, arkadaş olarak görmeleri çok keyif veriyor. Öğrencilere çok yakın olmamız lazım. Onlar bize emanet. Çok şanslıyım. Onlarla beraber şarkı söylüyoruz, eğleniyoruz." dedi.

Altınok, radyoda sunuculuk yapmanın da çok keyifli olduğunu aktararak, "Hayatım boyunca hep iyi insanlar karşıma çıktı. Ailem, arkadaşlarım, öğrencilerim hep öyle oldu. Radyodaki arkadaşlarım da sağ olsunlar çok iyiler. Bana çok yardımcı oluyorlar. Programlar çok keyifli geçiyor. Daha ilk başta bana kapıları açtılar. Ben de karşılığını vermeye çalışıyorum. Hayatımdan çok memnunum. Çok da mutlu bir evliliğim var. Şimdi de annem babam bir de torun istiyor." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber