Türkiye'ye karşı siber saldırılarda iki kat artış yaşandı

FETÖ mensupları, 15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olmasının ardından bir yandan siber saldırılarda iki kat artış yaşandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2016 23:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Türkiye'ye karşı siber saldırılarda iki kat artış yaşandı

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensupları, 15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olmasının ardından bir yandan siber saldırıları artırırken bir yandan da güvenlik alanında faaliyet gösteren FETÖ/PDY ile iltisaklı firmalarca ürün ve hizmet satılmasına yönelik girişimler yoğunlaştırdı.

Alınan bilgiye göre, 15 Temmuz gecesi yaşanan başarısız darbe girişimi sonrasında FETÖ mensuplarının yeni saldırı alanı siber ortam oldu. Geçen haftalarda devletin önemli kurumlarına gelişmiş yöntemlerle yapılan siber saldırılar, alınan önlemlerle püskürtülürken, banka ve finans sektörüne yapılan siber saldırılarda da 15 Temmuz sonrası iki kat artış olduğu tespit edildi.

Bu saldırıların farklı bir tehdidi de beraberinde getirdiğini ifade eden uzmanlar, özellikle kamu kurumları ve kritik altyapılara sahip özel sektör kuruluşlarına, siber güvenlik alanında faaliyet gösteren FETÖ/PDY ile iltisaklı firmalar tarafından ürün ve hizmet satılmasına yönelik girişimlerin yoğunlaştığını belirtiyor.

Milyarlarca liralık teknoloji sektöründe FETÖ/PDY mensuplarının özellikle siber güvenlik alınana yatırım yaptığını dile getiren uzmanlar, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası terör örgütüyle irtibatlı firmaların kamu kurumlarına milyonlarca liralık güvenlik ürünü ve hizmeti satmaya çalıştığını kaydediyor.

Söz konusu darbe girişiminin ardından FETÖ mensupları kamu kurumlarından uzaklaştırılırken, siber tehditlerin oluşturduğu iklimden faydalanan FETÖ ile iltisaklı firmaların sattığı ürün ve hizmetlerin, kritik kurum ve kuruluşların bilişim altyapılarına erişim sağlayabildiği uyarısında bulunan uzmanlar, bu tür ürün ve hizmetlerin sadece güvenilir ve FETÖ ile ilişkisi olmadığı bilinen firmalardan temin edilmesini istedi.

Uzmanlar, ayrıca özel sektördeki teknoloji firmalarının da kendilerini bünyelerindeki FETÖ mensuplarından temizlemesi gerektiğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber