Adli müşavir, FETÖ'yle olan 4 bağlantısına açıklık getirdi

Adli kontrol şartıyla serbest kalan Adli Müşavir Ural, bu savunmayı yaptı

Haber Giriş : 22 Ağustos 2016 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adli müşavir, FETÖ'yle olan 4 bağlantısına açıklık getirdi

Tuğgeneral Dinçer Ural, Erdoğan'ın 'tuzluk' dediği AKP'li eski vekil Muhammet Çetin'in eniştesi çıktı FETÖ iddianamesinde, örgütün 'para kasası' olarak gösterilen Dilaver Azim ile 9 yıl önce Anıttepe'deki askeri tesiste tanıştığını ve mesajlaştığını kabul etti

FETÖ'cülerin darbe girişiminin ardından, tutuklanan Tuğgeneral Hayrettin Kaldırımcı'nın yerine Genelkurmay Adli Müşaviri olarak atanan ve önceki gün gözaltına alınan Dinçer Ural, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. SÖZCÜ'nün ifadesine ulaştığı Ural, kendini şöyle savundu:

Genelkurmay Adli Müşaviri Tuğg. Ural, serbest bırakıldı

KAYINBİRADERİMİ SEVMEM: Oğlum İsmail işe girerken referansı kayınbiraderim Muhammet Çetin oldu. O dönemde AKP milletvekiliydi. Kendisi Fethullah Gülen anlayışını tasvip eden bir çizgideydi. Dünya görüşlerimiz bu nedenle farklıdır. Birbirimizi sevmediğimiz gibi kendisi ile de hiç görüşmeyiz. Kendisini en son 2013'te kayınpederimin cenaze töreninde gördüm.

EŞİMİN PARASINI BİLMEM: 34 yıllık evliyim. Eşim emekli olmadan önce öğretmenlik yapmaktaydı. Onun parasına bu zamana kadar herhangi bir şekilde dokunmadım. Bütün masraflarını ben karşıladım. Eşimin nerede ne kadar parası var bilmiyorum. Eşimin babası ve annesi 2013'te vefat etti. Onlardan kendisine bir takım miras kalmış. Bugüne kadar eşime kendisine ne kadar miras kaldığı konusunda kendisine herhangi bir şey sormadım. O da bana bir şey söylemedi.

BANK ASYA HESABI: Ben general olup adli müşavir olarak atandıktan sonra, Genelkurmay ikinci başkanı, eşimin Bank Asya'da hesabı olduğuna ilişkin bir bilgi olduğunu söyledi. Ben de 'Komutanım hemen konuşup, doğruyu öğrenip size arz edeyim' dedim. Eşimle görüştüğümde bana, 1 yıl önce babasından kalan mirasın bir kısmını abisi Çetin'in, Bank Asya'ya kendi adına yatırdığını söyledi. 'Kızarsın diye sana söylemedim' dedi ve ağladı. Bende bunu, ikinci başkanımıza anlattım. Eşimin yaptığından sorumlu tutulmamın haksızlık olacağına inandığımı ve hakkımda bir tereddütü varsa istifa edebileceğimi söyledim. Kendisi de bana beklememi söyledi.

JANDARMA ÇAY EVİ: (FETÖ iddianamesine göre örgütün parasa kasası olan) Dilaver Azim isimli şahsı 2 kez gördüğümü hatırlıyorum. Dilaver Azim ile (Ankara Anıttepe'deki) jandarma çay bahçesinde 9-10 sene kadar önce tesadüfen karşılaştığımızı ve tanıştığımızı hatırlıyorum. Bu karşılaşma sırasında Azim'in yanında asker kişiler olduğunu hatırlıyorum ancak kimler olduğunu hatırlamıyorum.

Yeni adli müşavirin eşi Bank Asya'ya para yatırmış

CELEPOĞLU İLE GÖRÜŞME: MİT TIR'ları davasında ismi geçen Hamza Celepoğlu'nu tanırım. Kendisi ile zaman zaman telefonda konuşmuşumdur. MİT TIR'ları olayı gerçekleştikten sonra Hamza Celepoğlu'nun bana bir çağrı bıraktığını fark ettim. Kendisini sonra aradım. Bana, sesimi duymak istediğini söyledi. Hamza Celepoğlu ve Haluk Zeybel'in son birkaç yılda Fethullah Gülen yapılanması içerisinde hareket ettiklerine ilişkin yaygın söylenti vardı. Bu nedenle bu kişilerle selamı kestim.

HOCAYA ZEKAT VERDİM: Geçen sene cumaya gittiğim caminin imamı olan Necati hocaya zekat olarak, 3-4 bin lira civarında para vermiştim. Bu parayı yaşlı kadınlara ya da ihtiyaç sahibi kız öğrencilere vermesini söylemiştim. O da bu parayı dağıtmış ve bunu belgelemek için de zekat verdiği kişilerin isimlerini ve havale kağıtlarını bana getirmişti.

Adli Müşaviri'nin yerine atanan generale FETÖ gözaltısı

İSTİKBAL MARŞI: Notlarım arasında çıktığını belirttiğiniz, İstikbal Marşı başlıklı, 'Bakma sönmez şafak vakti yurttan kaçan o alçak' mısrasıyla başlayıp, 'Hakkıdır ezilmiş milletime aydınlık bir istikbal' mısrasıyla biten 10 kıtadan oluşan bilgisayar çıktısı şeklindeki metni hatırlamıyorum. Fethullahçı terör örgütü yapılanması içerisinde kesinlikle bulunmadım. Suçlamaları kabul etmiyorum.

Sözcü Gazetesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber