Yüzüncü Yıl Üniversitesinde görevli 7 akademisyen açığa alındı

Van'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında Yüzüncü Yıl Üniversitesinde (YYÜ) görevli 7 akademisyen daha açığa alındı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2016 15:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Yüzüncü Yıl Üniversitesinde görevli 7 akademisyen açığa alındı

YYÜ'den yapılan açıklamada, rektörlüğün FETÖ'ye yönelik başlattığı soruşturma kapsamında 2 personelin ihraç edildiği, bir araştırma görevlisinin dosyasının ise ihraç talebiyle Yükseköğretim Kuruluna (YÖK) gönderildiği bildirildi.

Soruşturma kapsamında 7 akademisyenin daha görevden uzaklaştırıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"10 akademisyene daha soruşturma açan YYÜ Rektörlüğü, 5 akademisyen hakkında da inceleme başlattı. Açığa alınan 2 doçent ve 5 yardımcı doçent ile görevden el çektirilen personel sayısı 49'a ulaştı. Soruşturma açılan kişi sayısı da 75 oldu. İhraç istemiyle YÖK'e dosyası gönderilen akademisyen sayısı 8'e yükseldi. YYÜ'de 5 kişi hakkında da inceleme başlatıldı."

Açıklamada görüşlerine yer verilen YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ise soruşturmayı kurdukları 3 komisyon ile çok titiz şekilde sürdürdüklerini belirtti.

Battal, "Biz daha önce dediğimiz gibi, bu FETÖ'ye bulaşan kim varsa onları üniversitemizde barındırmayacağız fakat kurunun yanında yaşın da yanmaması için azami gayret gösteriyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber