Sakarya'da 9 emniyet mensubu, 2 öğretmen tutuklandı

Sakarya'da soruşturma kapsamında gözaltına alınarak, adliyeye sevk edilen 9'u emniyet mensubu 11 kişi tutuklandı, 10 kişi adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2016 23:49, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Sakarya'da 9 emniyet mensubu, 2 öğretmen tutuklandı

Sakarya'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, gözaltına alınarak, adliyeye sevk edilen 9 emniyet mensubu ve 2 öğretmen tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınarak, adliyeye sevk edilen 1 emniyet müdürü, 2 komiser, 16 polis ve 2 öğretmenin savcılıktaki sorguları tamamlandı.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan komiser Olcay Okur, polis memurları Mehmet Aktün, Ufuk Özkan, Mirze Ali Turan, Mehmet Yalçın, Lokman Keşmer, Selçuk Gülten, Salim Eker, Ali Yılmaz ile öğretmenler Mustafa Bilkay ve Zeki Kızılkaya, tutuklandı.

Emniyet Müdürü H.İ.K, komiser Y.A. ile polisler S.P, H.K, H.Y, M.G, A.G, R.Y, A.E. ve M.B ise edli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakıldı.

Sakarya'da daha önce Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, Akyazı Kaymakamı Kamuran Mustafa Ballı ile Adil Öksüz'ün arkadaşı eski Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhittin Akgül de tutuklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber