Ankara'da 16 hakim savcı, Adana'da 8 polis tutuklandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında hakim ve savcıların da bulunduğu 35 kişiden, 16'sı tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ağustos 2016 07:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Ankara'da 16 hakim savcı, Adana'da 8 polis tutuklandı

FETÖ'nün darbe girişimine yönelik soruşturma
- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında hakim ve savcıların da bulunduğu 35 kişiden, 16'sı tutuklandı

- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik soruşturması kapsamında, gözaltına alınan aralarında hakim ve savcıların da bulunduğu 35 kişiden, 16'sı tutuklandı.

Polis tarafından gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından, adliyeye getirildi. Cumhuriyet savcılarına ifade veren zanlılardan 19'u tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sulh ceza hakimliğince sorgulanan 19 şüpheliden, 16'sının tutuklanmasına karar verildi.

Serbest bırakılan 2 kadının küçük bebeği, diğer şüphelinin ise engelli çocuğu bulunduğu öğrenildi.

Adana'daki FETÖ/PDY operasyonu
- Gözaltına alınan 17 polisten 8'i tutuklandı, 9'u adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 17 polisten 8'i tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 5 gün önce gözaltına alınan 17 polisin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adana Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler daha sonra adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorgusunun ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüphelilerden emekli ve meslekten ihraç edilen 2 emniyet müdürünün de aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklandı, 9 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber