Türkiye ile Mısır ile arasında bahar havası

Başbakan Yıldırım'ın Türkiye-Mısır ilişkilerinin geliştirilmesyle ilgili açıklamaları, Mısır resmi medyasında geniş yer buldu. Arap uzmanlar iki ülkenin kısa vadede uzlaşabileceğini belirtti

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 24 Ağustos 2016 11:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye ile Mısır ile arasında bahar havası

Türkiye ile Mısır'ın liderlerinin Mısır'da 3 Temmuz darbesinin ardından bozulan ilişkileri onarmak için yaptıkları açıklamalar, iki ülke kamuoyunda olumlu bir hava yarattı.

Mısır resmi medyası Başbakan Binali Yıldırım'ın, "Mısır ile ilişkileri geliştirmekten yanayız" açıklamalarını manşetten duyurdu. Mısır devlet televizyonu ERTU, resmi internet sitesinde Yıldırım'ın açıklamalarını "Türk başbakan ülkesinin Mısır'la ilişkilerinin iyileşmesini arzuluyor" başlığıyla verdi.

Mısır resmi haber ajansı (MENA) Yıldırım'ın, "Biz, Mısır'la ilişkileri geliştirmekten yanayız. Mısır, kültürümüz değerlerimize yakın olan bir ülkedir. Yönetimde yaşanan anlaşmazlıklar halklarımıza mağduriyet olarak yansıtılmamalıdır. Ekonomik alanda, turizm, tarım, kültür vesaire alanlarda ilişkilerimizi süratle geliştirebiliriz" şeklindeki açıklamalarını aboneleriyle paylaştı.

Başbakan Binali Yıldırm önceki gün Bakanlar Kurulu toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es Sisi'nin açıklamalarının sorulması üzerine, "Biz Akdeniz ve Karadeniz'i kullanan ülkeler olarak dostlukları artırmamız lazım. Buna Rusya, İsrail, Mısır da dahil. Buralarda potansiyelimiz çok fazla, düşmanlıklar yerine dostluklar ülkelerimizin halklarının geleceği için önemli. Mısır'dan yapılan sağduyulu açıklamalar güzel, bunun devamını getirmek lazım" yanıtını vermişti. Mısır'daki Arap Siyaset ve Strateji Araştırmaları Merkezi'nin başkan yardımcısı Muhtar Gubaşi, karşılıklı olumlu açıklamaların iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesine katkı sağlayacağı değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber