ABD basını: Türk tankları ABD öncülüğünde Suriye de

ABD basını, Türk tanklarının ABD öncülüğündeki koalisyonla birlikte DAEŞ'le mücadele için Suriye'ye girdiğini duyurdu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ağustos 2016 18:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ABD basını: Türk tankları ABD öncülüğünde Suriye de

Türkiye'nin, sınırlarını DAEŞ'den temizlemek için başlattığı "Fırat Kalkanı Operasyonu" haberleri ABD medyasında önemli yer buldu.

Washington Post gazetesi konuya ilişkin haberinde, Türkiye'nin, Suriye'de DAEŞ'e karşı en büyük askeri eylemini başlattığını, Türk uçakları, topları ve özel operasyon birliklerinin, 500-700 arası Özgür Suriye Ordusu askeriyle beraber harekete geçtiğini belirtti.

Operasyona ABD'nin de katıldığı vurgulanan haberde, ABD gözlem uçaklarının istihbarat uçuşu yaptıkları, ABD'li danışmanların da operasyona destek verdiği kaydedildi.

New York Times gazetesi de Türkiye ve uluslararası koalisyonun DAEŞ'in sınırdaki son tutunma noktasını kurtarma amacıyla operasyon başlattığını duyurdu.

Operasyonun zamanlamasına da dikkat çekilen haberde, ortak harekatın ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Ankara ziyaretinden saatler önce başladığı, bunun "Türkiye'deki başarısız darbe girişiminin ardından iki ülke arasında artan tansiyonun düşürülmesi amacı taşıyormuş göründüğü" belirtildi.

Haberde, operasyonla Türkiye'nin DAEŞ'e karşı mücadelede önemli bir inisiyatif aldığı, bunun yanı sıra Türkiye'nin YPG'nin ilerleyişini önlemeyi de amaçladığı kaydedildi.

CNN de Türkiye'nin Karkamış'a atılan roketlerin ardından üç gündür top atışıyla Suriye'deki hedefleri vurduğu, bugün de tank ve özel birliklerle Suriye'ye girdiğini bildirdi.

Amerika'nın Sesi kuruluşu da bir ABD'li yetkilinin, operasyona ABD olarak hava desteği verdikleri açıklamasını haberleştirdi. Haberde ABD'li yetkilinin, "Türklerinin DAEŞ'i sınırlarından uzaklaştırmalarına yardım etmek istiyoruz." sözlerine yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber