Paralel'den işadamına 'rehinli' tuzak

Paralel savcı ve hakimlerin kurbanı olduğunu belirten birçok kişi yeniden yargılama talebiyle adliyelere dilekçe yağdırıyor. Dolandırıcılıktan 4 yıl hapis cezası alan işadamı Alber Rıfat Bayraktar da yeniden yargılama talep eden isimlerden.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 25 Ağustos 2016 06:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Paralel'den işadamına 'rehinli' tuzak

Paralel Yapı'nın kumpasına kurban gittiğini iddia eden Bayraktar şunları anlattı: "Kaynak Holding ve Koza Grubu şirketleri, Bank Asya'yı aracı olarak kullanarak şirketlerimi çok ucuza aldı. Bu banka alacağına istinaden şirketlerime rehin koydu, ardından rehin baskısıyla beni yönetimden istifa ettirip yönetime kendi adamlarını atadılar. Şirketlerim bu şekilde çok ucuza Koza Grubu'na ve Kaynak Holding'e devredildi. Meslekten atılan Zekeriya Öz de beni yanına çağırarak, 'Bu dosyadan bir şey çıkmaz, sen asıl şikayet edildiğin dosya ile uğraş' diye imalı konuştu. Bank Asya ile ilgili şikayetim kabul edildi ve soruşturma açıldı" dedi.

4 YILLIK HAPİS CEZASI ONANDI

İddiaya göre Alber Rıfat Bayraktar, Beyoğlu'nda bir hanın ipoteğinin paraya çevrilmesi suretiyle satışı sırasında Tülay Ö.'ye yardımcı oldu. Müşteki Tülay Ö.'yü dolandırdığı 'iddia edilen' Bayraktar'a dava açıldı. Müştekiyi hileli davranışlarla aldatıp 1 milyon 200 bin dolarlık senet verdiği iddia edilen Bayraktar, müştekiye verilen senedin altındaki imzanın kendisine ait olmadığını ve kimseyi dolandırmadığını mahkemedeki savunmasında anlattı. Ancak mahkeme, Bayraktar'a 4 yıl hapis cezası verdi. Bir süre cezaevinde yatan Bayraktar tahliye oldu ama Yargıtay 23. Ceza Dairesi de Nisan 2015'te Bayraktar'a verilen hapis cezasını onadı.

YARGILAMANIN İADESİNİ İSTİYOR

Müvekilinin itirazının kabul edildiğini anlatan Bayraktar'ın avukatı, Paralel Yapı ile bağlantıları nedeniyle Milsoft ve Kaynak Holding'e kayyum atandığını hatırlattı. Bank Asya şikayetlerinin dava açılma aşamasına geldiğini anlatan avukat, şöyle devam etti: "Ayrıca suça konu 1 milyon 200 bin dolarlık senet icra takibine konulmuş, müvekkilim borca itiraz edince takip durmuştur. Sonrasında bu senet aldatıcı senet diye bu senet ortaya konmuştur. Senette imza incelemesi yapılmadığı için müvekkilimin savunma hakkı kısıtlanmıştır. Yargılamanın iadesine karar verilmesini talep ediyoruz.

İNCELEME YAPILMADI

Cezaaldığı dolandırıcılık olayına ilişkin suça konu senedi müştekiye vermediğini ve imzanın kendisine ait olmadığını belirten Bayraktar, senette imza incelemesi istediği halde bunun yapılmadığını belirtti. Bayraktar'ın avukatı, "Müvekkilimin şirketleri DT Metal, Milsoft ve Reysaş Gıda Gloria Jeans, Asyabank tarafından haksız şekilde satılmıştır. Bu şirketleri Koza Grubu ve Kaynak Holding'e devredip alacaklarına saydılar" dedi.

ALİ OKTAY

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber