'Hedef güvenli bölge kurmak'

Operasyon bölgeden sadece DAEŞ'in temizlenmesiyle kalmayacak. Oluşturulacak güvenli bölgeye evlerinden olan Suriyeliler yerleştirilecek.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 25 Ağustos 2016 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Hedef güvenli bölge kurmak'

Hakkı Kurban

Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyinde başlattığı sınır ötesi operasyon dengeleri de değiştirdi. Son gelişmelerle birlikte sınır ötesi operasyona başlayan Türkiye'nin, sadece askeri bakımdan terör örgütleriyle mücadele ve sınır güvenliğini sağlamakla sınırlı hareket etmeyeceği, insani kalkan oluşturmak için de çalışacağı öğrenildi.

İNSANİ KALKAN PLANI

Bu kapsamda, terör örgütü DAEŞ'i sınırdan içeri doğru itme adımını, Afrin'in doğusundan itibaren Cerablus'a kadar uzanacak bir kuşakta "güvenli bölge" oluşturma faaliyeti izleyecek. Önümüzdeki süreçte, Suriye'deki çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye gelenlerin ve halen konteyner kentlerde barındırılan Suriyelilerden önemli bir kısmının oluşturulacak güvenli bölgelerde barındırılması hedefleniyor.

DOKSAN KM'DE TEMİZLİK

Bu yöndeki değerlendirmenin, ilgili ülkelerle de paylaşıldığı bildirildi. Bu kapsamda Türkiye'nin, Afrin'in doğusundaki Mare'den başlayarak Cerablus'a kadar uzanan 90 km'lik hatta sınır boyunu temizleyeceği belirtildi.

GÜÇ DAĞILIMI NASIL?

Halen bu kuşaktaki bölgelerin önemli bir kısmında kontrol terör örgütü DAEŞ'te. Bir kısmında ise Türkmenlerin de aralarında olduğu muhalifler bulunuyor. Fırat'ın doğusu ile Afrin'in batısındaki bölge ise terör örgütü PYD-YPG kontrolünde yer alıyor. Halep'in bir bölümü ile güneyinde Şam yönetiminin kontrolü altına aldığı bölgeler de mevcut.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber