Sanayi 4.0'da geride kalamayız

Türkiye sanayide devrime hazırlanıyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Sanayi 4.0'daki 19 trilyon dolardan pay alınabilması için teknoloji yatırımlarının arttırılması gerektiğini belirtti.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 25 Ağustos 2016 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sanayi 4.0'da geride kalamayız
Şuayip Alabay

Özlü, "Yeni sanayi devrimini geriden takip etmek gibi bir lüksümüz yok" diye konuştu. İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi'nin ağustos olağan toplantısına katılan Özlü, Türkiye sanayisinde ciddi dönüşümün gerektiğini anlattı. Bakan Özlü, "Enerji, sağlık, havacılık, uzay, otomotiv, raylı sistemler, bilişim ve savunma gibi öncelikli sektörlerde teknoloji-yoğun yatırımları artırmalıyız" ifadelerini kullandı.

ÜRETEN İÇİN ENGEL OLMAYACAK

Ar-Ge harcamalarının arttığına da işaret eden Özlü, "Üretim Reform Paketi'mizin çalışmaları da sürüyor. Bu paketle, üretenin önündeki birçok engeli kaldıracağız" dedi. İSO Başkanı Erdal Bahçıvan ise, yeni nesil OSB'lerin altyapı, lojistik ve enerji olanaklarını kamunun karşılamasını istedi. Bahçıvan, "OSB'lerde arazi ve binalar uzun süreli kiralanarak rant değeri oluşması engellenmeli" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber