Kırklareli merkezli 7 ilde FETÖ'den 17 şüpheli adliyeye sevk edildi

Kırklareli merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonda, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) adına faaliyette bulunduğu iddia edilen 17 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ağustos 2016 14:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Kırklareli merkezli 7 ilde FETÖ'den 17 şüpheli adliyeye sevk edildi

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Ankara, Kırşehir ve Artvin'de FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon kapsamında, 26 şüpheliden 17'si gözaltına alındı.

Merkez Kırklareli olmak üzere 7 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda, aralarında iş adamı, esnaf, özel hastane sahipleri ile gazete imtiyaz sahibinin de bulunduğu M.Ç, E.C, N.Y, B.İ, D.İ, H.D, E.T.Y, E.S, A.S, Z.K, C.K, M.Y, N.T, G.G, E.C, S.M. ile Ş.T. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Adliyeye sevk edilen bazı şüphelilerin emniyet araçlarından indirildiği sırada dua ettikleri gözlendi.

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, örgüt içerisinde "şifre" olduğu öne sürülen 1 dolarlık banknot, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yazdığı kitaplar ele geçirilmişti.

Gözaltına alınan şüphelilerden H.D'nin örgüte üye kazandırmak için çalıştığı, "İl ablası" olarak adlandırılan Z.K'nın ise örgütsel toplantılar düzenlediği tespit edildi.

Operasyon kapsamında gözaltı kararı verilen 26 kişiden 9'unun yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber