Mardin'deki terör operasyonda gözaltına alınan 10 kişi tutuklandı

Mardin'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 18 kişiden 10'u tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ağustos 2016 15:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Mardin'deki terör operasyonda gözaltına alınan 10 kişi tutuklandı

Alınan bilgiye göre, güvenlik güçlerine yönelik silahlı ve bombalı araç saldırıları hazırlığında olduğu değerlendirilen PKK'lı teröristlere yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda yakalanan 17 kişi ile Cevizlik Jandarma Karakol Komutanlığına bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıya ilişkin gözaltına alınan Mazıdağı Belediye Başkanı Necla Yıldırım'ın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden S.A, R.A, S.A, A.B, R.K, M.D.T, G.İ, M.S, R.K, ve M.Ç tutuklanırken, M.E.D ve A.A, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Mazıdağı Belediye Başkanı Yıldırım ile S.S, A.Y, L.Ö, B.D ve S.B ise savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest kaldı.

- Bombalı araç saldırısı planlanmıştı

Tutuklananlardan R.A'nın 21 bin liraya bombalı araç saldırısı için kamyonet satın aldığı, M.D.T'nin de saldırı için keşif yaptığı, R.K'nın ise bomba yüklenecek minibüsle il merkezinde 14-15 Ağustos tarihlerinde saldırı gerçekleştireceklerini itiraf ettiği bildirilmişti.

Cevizlik Jandarma Karakol Komutanlığına 9 Temmuz'da terör örgütü PKK tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş, patlamada 2 asker şehit olmuş, bir kişi yaşamını yitirmiş, 12 asker de yaralanmıştı.

İçişleri Bakanlığı saldırıyla ilgili Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma dolayısıyla Mazıdağı Belediye Başkanı Yıldırım ve Belediye Meclis Üyesi Özkan, Anayasanın 127'ci maddesinin 4. fıkrası ile 5393 sayılı Belediye Kanunun 47. maddesi gereğince "geçici bir tedbir" olarak görevden uzaklaştırılmasını kararlaştırmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber