Cerablus halkı Türk askerlerini, 'Hoş geldiniz' sözleriyle karşıladı

Türkiye'nin sınırötesine tankıyla, uçağıyla, askeriyle müdahale etmesi Suriyeli savaşçıları oldukça mutlu etti. Ozgür Suriye Ordusu'nun savaşçıları ve Cerablus halkı Türk askerlerini, "Hoş geldiniz!" sözleriyle karşıladı. Mehmetçik ve muhalifler zaferi birbirlerine sarılarak kutladı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 26 Ağustos 2016 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cerablus halkı Türk askerlerini, 'Hoş geldiniz' sözleriyle karşıladı
Haluk Karakaya

Fırat Kalkanı Harekatı'nda aktif destek verilen Özgür Suriye Ordusu'nun savaşçıları, Cerablus'ta Mehmetçiği sevinç çığlıklarıyla karşıladı. Harekatı yöneten Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, son durumu denetlemek üzere Cerablus'a geldiğinde ÖSO mensubu savaşçılarca coşkuyla karşılandı. İlçe merkezinde incelemelerde bulunan Aksakallı, yerel güçlerin ilçenin güvenliğinin sağlanması için aldığı tedbirleri değerlendirdi. Mehmetçik, muhaliflere lokum ikram ederken, bir ÖSO komutanının Korgeneral Aksakallı'ya sarılması dikkat çekti.

Sınıra doğru

'Fırat Kalkanı'nın ikinci gününde Cerablus'a yeni tank sevkiyatı yapıldı. Karkamış'ta konuşlu birliklerden dün sabah saatlerinde 10 tank daha sınırı geçerek Suriye topraklarında ilerledi. Tanklarla birlikte iş makinelerinin de Cerablus yönüne ilerlediği görüldü. Bu arada İstanbul Maltepe'deki General Nurettin Baransel Kışlası 2. Zırhlı Tugayı'ndaki zırhlı araçlardan bazıları ile 15 tank da sınır bölgesinde görev almak üzere Gaziantep'e doğru yola çıkarıldı.

Kuş uçurtmuyor

Fırat Kalkanı Harekatı'nı Özel Kuvvetler Komutanı Aksakallı yönetiyor. TSK tarafından eğitilen ÖSO savaşçılarıyla birlikte hareket eden Aksakallı, özel eğitimli birliklere bizzat komuta ediyor. Müşterek Görev Kuvveti'nin komutasını ise 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel üstleniyor. Temel, operasyon hazırlıklarını bizzat yönetti, kontrol etti ve anlık olarak operasyonu idare etti. Temel, harekat süresince ilgili tugayları sınır hattına yığarak adeta bölgede kuş uçurtmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber