İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Aka, müsteşarlık görevine atandı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarlığına, Suat Hayri Aka'nın atandığı bildirildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2016 11:52, Son Güncelleme : 03 Haziran 2020 13:42
Aka, müsteşarlık görevine atandı

Müsteşarlık görevine getirilen Aka, 1960 yılında Tatvan'da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Yüksek Okulu Güverte Bölümünden mezun olan Aka, 1989-1990 yıllarında WMU-Dünya Denizcilik Üniversitesi'nde Liman ve Denizcilik İdaresi alanında yüksek lisansını tamamladı.

Meslek hayatına Deniz Nakliyatı TAŞ'de kaptan olarak başlayan Aka, kamudaki görevinden 1991'de ayrılarak 2006 yılına kadar özel sektörde armatörlük, uluslararası deniz taşımacılığı, deniz sigortaları, gemi alım-satımı, eğitim ve danışmanlık hizmetleri, gemi inşaatı ile gemi kurtarma gibi çeşitli deniz ticareti branşlarında faaliyet gösteren şirketlerde yönetici olarak görev yaptı.

Aka, 2006'da atandığı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini Haziran 2014'e kadar sürdürdü. Haziran 2014-Ocak 2016 döneminde bakanlık müşaviri olarak görevlendirilen Aka, ocakta yeniden Müsteşar Yardımcısı Vekili oldu.

Evli ve 2 çocuklu olan Aka, ileri düzeyde İngilizce bilmektedir.

Öte yandan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğüne, aynı yerde genel müdür yardımcısı olarak görev yapan Erdem Direkler atandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber