İşadamı para dolu 2 çantayla çatıdan kaçarken yakalandı

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aranan Gediz Üniversitesinin kurucularından Mustafa Akçay, evinin çatısında iki çanta dolusu parayla yakalandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2016 15:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
İşadamı para dolu 2 çantayla çatıdan kaçarken yakalandı

İzmir merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, aranan Ege Plastik Ambalaj'ın sahibi ve kapatılan Gediz Üniversitesinin kurucularından Mustafa Akçay, evinin çatısında iki çanta dolu para ile kaçmak isterken yakalandı.

Alınan bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarından Ayhan Yılmaz'ın, kapatılan Gediz Üniversitesine yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, İzmir, Ankara, Bursa, Afyon ve Balıkesir'de operasyon yapıldı.

Operasyonlarda 101 şüpheliden, 53'ü gözaltına alındı.

- Eski Vali Kıraç ve Gültekin gözaltında

Soruşturma kapsamında, İzmir ve Diyarbakır'da valilik yapan Cahit Kıraç ve eski Emniyet Genel Müdürü Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Recep Gültekin, Ankara'da gözaltına alındı.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında sevk edildiği mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan ve daha sonra Mali Suçlar Bürosu ekiplerince gözaltına alınan iş adamı Ahmet Küçükbay'ın da bu kapsamda gözaltına alındığı belirtildi.

Tutuklu iş adamı Abdullah Kavuk hakkında da bu soruşturma kapsamında gözaltı kararının olduğu kaydedildi.

- Çatıda para dolusu iki çantayla kaçmak isterken yakalandı.

Operasyonda, hakkında gözaltı kararı bulunan Gediz Üniversitesinin kurucularından Ege Plastik Ambalaj'ın sahibi Mustafa Akçay'ın evine giden Mali Suçlarla Mücadele ekipleri kapının açılmaması üzerine çilingir çağırdı. Çilingir yardımıyla içeri giren ekipler Akçay'ı çatıda iki çanta dolu parayla kaçmak isterken yakaladı.

Gözaltına alınan Akçay, emniyet müdürlüğüne götürülürken iki çantadaki 224 bin liraya el konuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber