FETÖ'nün 'himmet kasası' Murat Kılıç tutuklandı

FETÖ'nün İstanbul'daki himmet imamlarından biri olduğu iddia edilen Murat Kılıç 4 adamı ile tutuklandı. Kılıç'ın evinde ve işyerinde yapılan aramalarda 50 milyon TL'lik çek ve senet ile kendi fotoğrafı olan 1 dolar bulunmuştu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Ağustos 2016 18:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'nün 'himmet kasası' Murat Kılıç tutuklandı

FETÖ'nün İstanbul'daki himmet imamlarından biri olduğu iddia edilen Murat Kılıç ve 4 adamı tutuklandı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde otomobilinde 3,5 milyon lira parayla yakalanan Kılıç'ın evinde ve işyerinde yapılan aramalarda 50 milyon TL'lik çek ve senet ele geçirilmişti. Kılıç'ın adresinde el yazması himmet notları ile üzerinde kendi fotoğrafı bulunan 1 dolar bulunmuştu.

HİMMET İMAMI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarından Mehmet Şenay Baygın tarafından yürütülen soruşturmada, FETÖ'nün eğitim ve inşaat şirketlerinin paralarının Murat Kılıç'ta toplandığı belirlendi. Himmet imamı olduğu iddia edilen Kılıç'ın para kuryesi olarak kullandığı 4 önemli isim de tespit edildi.

YÜKLÜ PARA ELE GEÇTİ
Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul ve Çorlu'da 9 ayrı adrese düzenlediği operasyonlarda terör örgütü üyelerinin himmet olarak topladığı 50 milyon TL değerinde çek ve senet ile 3.5 milyon TL'nin üzerinde nakit para ele geçirildi. Murat Kılıç ile birlikte 4'ü para kuryesi olduğu tespit edilen 10 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 4'ü savcılıktan serbest bırakılırken, adliyeye sevk edilen Murat Kılıç, Veli Kılıç, Talat Kılıç, Ömer Bulut ve Sertan Ekici, FETÖ üyesi olmak suçundan tutuklandı. 1 şüpheli ise adli kontrolle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Veli SARIBOĞA-Nihat ULUDAĞ / İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber