Mardin'de 230 bekçi görevine başladı

İl genelinde görevlendirilmek üzere alınan, 230 mahalle ve çarşı bekçisi bir aylık eğitimin ardından, düzenlenen törende yemin etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2016 18:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mardin'de 230 bekçi görevine başladı

İçişleri Bakanlığınca Mardin il genelinde emniyet müdürlüğü bünyesinde görevlendirilmek üzere alınan, 230 mahalle ve çarşı bekçisi bir aylık eğitimin ardından, Mardin Polis Evi'nde düzenlenen törende yemin etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, 230 bekçi Türk bayraklarıyla donatılan masalara ellerini koyarak, yemin metnini okudu.

Vali Mustafa Yaman burada yaptığı konuşmada, polis teşkilatının mensuplarının, diğer kolluk kuvvetleri ve köy korucuları ile ülkenin bölünmez bütünlüğünü korumak için gece ve gündüz demeden canla başla çalıştıklarını belirtti.

Bu uğurda da kendi canlarını ortaya koyduklarını vurgulayan Yaman, "Demokrasimizin teminatı olan polis teşkilatımız sürekli büyüyerek kendini yenilemektedir. Halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için de fedakarca çalışmaktadır. Mahalle ve çarşı bekçilerimizin de emniyet teşkilatımıza katılması ile daha da büyüyerek hizmet etmeye devam edeceklerdir. " diye konuştu.

- "Bekçilerimiz, emniyet teşkilatının azı dişidir"

İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan da özellikle Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) başta emniyet teşkilatı olmak üzere, bütün kamu kuruluşlarında hafızayı silme adına haince birçok saldırı gerçekleştirdiğini ifade etti.

Özellikle istihbarat ve terörle mücadele noktasında birimlerde ciddi zararlarının olduğunu kaydeden Pekcan, "Bu anlamda bekçi kardeşlerimizin teşkilattaki önemi çok ciddi derecede yüksek görüyoruz. Bekçilerimiz, emniyet teşkilatının azı dişidir." dedi.

Konuşmaların tamamlanmasından sonra 230 genç bekçiye sertifikaları Vali Yaman, Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, Emniyet Müdürü Pekcan, Jandarma Alay Komutanı Albay Ahmet Zafer İzcan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel ve Mardin Baro Başkanı Çelebi Araz tarafından dağıtıldı.

Bekçiler, yemin töreninin ardından görevlerine başladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber