'Kılıçdaroğluna yapılan Saldırı Yenikapı ruhuna yapıldı'

Terörle mücadelenin kararlılıkla süreceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Artvin'deki saldırının ardından soğukkanlı ve sağduyulu duruşu için Kılıçdaroğlu'na teşekkür etti. Erdoğan Türkiye'nin son üç yılda başka ülkelerin bir asırda yaşadığı olayları yaşadığını belirtti

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Ağustos 2016 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Kılıçdaroğluna yapılan Saldırı Yenikapı ruhuna yapıldı'

Mert İnan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyla 7 Ağustos'ta Yenikapı'da sergilenen birlik ve beraberlik manzarasının hedef alındığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılış töreninde yaptığı konuşmada terörle mücadelede kararlılık mesajı verdi. Önceki gün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun, Artvin'de silahlı saldırıya uğramasıyla ilgili olarak konuşan Eroğan, "Ülkemizin 7 Ağustos'ta Yenikapı'da sergilediği birlik ve beraberlik manzarası hedef alınmıştır" ifadelerini kullandı.

'Teşekkür ederim'

Türkiye terörle mücadelede geri adım atmayınca, üstelik bir de Cerablus operasyonunu başlatınca yeni oyunlar peşine düşüldüğünü belirten Erdoğan şöyle dedi: "Artvin'de CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyı işte bu çerçevede değerlendirmemiz gerekiyor. Artvin'de, Sayın Kılıçdaroğlu nezdinde ülkemizin, 7 Ağustos'ta Yenikapı'da, Cumhurbaşkanıyla Başbakanıyla Genelkurmay Başkanıyla CHP ve MHP genel başkanlarıyla sivil toplum kuruluşlarıyla tüm toplum kesimleriyle sergilediği birlik ve beraberlik manzarası hedef alınmıştır. Bunları bu çıldırtmıştır. Bu vesileyle ben bir kez daha Sayın Kılıçdaroğlu'na ve beraberinde bulunan tüm arkadaşlarına şahsım, milletim adına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Kendisine bu terör saldırısı karşısında gösterdiği soğukkanlı ve sağduyulu duruş için de teşekkür ediyorum."

Erdoğan, Türkiye'nin önünü kesmek için 3 yıldır çok sayıda saldırıya maruz kalındığını ancak buna rağmen yola kararlılıkla devam edildiğini belirterek, "Türkiye'nin sadece bu köprünün temelinden atılmasından açılmasına kadar geçiş sürecinde, alt alta sıralarsak pek çok ülkenin asırlık tarihinde yaşadıklarını geride bırakır. Şu gerçekleri görmek mecburiyetindeyiz. 2013'ün Haziran'ındaki ve Aralık ayındaki saldırıları boşa çıkarmasaydık Türkiye bugüne ulaşamazdı. 2014 Mart'ındaki ve Ağustos ayındaki, 2015 Haziran'ındaki ve Kasım ayındaki milli irade sınavlarından çıkmasaydık bugün buralarda olamazdık. 2015'in Temmuzunda başlayan terör örgütünü açtığı çukurlara gömerek bozguna uğratmasaydık Türkiye başka yerlere sürüklenirdi. Darbe girişimini milletimizin kahramanlığı sayesinde durdurmasaydık nerelere savrulabileceğimizi ifade etmek istemiyorum" dedi.

'İnlerine girdik'

Erdoğan, Türkiye'nin tek millet, tek bayrak, tek Vatan ve tek devlet dediğini belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ne dedik, inlerine gireceğiz. Girdik mi? Girdik. Şu anda bugün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bildiğiniz gibi Gaziantep'te ne yazık ki DAİŞ'in 14 yaşındaki bir çocuğun vücuduna bağlayarak onu canlı bomba olarak kullanma suretiyle 53 şehidimiz oldu. Bir kına gecesinde, kına merasiminde bu yaşandı. 100'ün üzerinde yaralı. Bunun İslam'la alakası yoktur, bunlar Müslüman filan değildir. Elinde silah, tank, top, bakıyorsunuz 12-13-14 yaşındaki yavruların vücutlarına bomba bağlayıp canlı bomba olarak bunları kullanıyorlar. Böyle bir şey yok. Bizim dinimiz bir barış dinidir. Bunlar bizim dinimizi lekelediler ama bu oyunu da bozacağız.

'Pensilvanya şarlatanı'

Kimi zaman Alevi Sünni fitnesi, kimi zaman Türk Kürt fitnesi, sağcı solcu, ilerici gerici fitnesi yapılmıştır. Kardeşi kardeşe düşman ettiler. Bizi birbirimize vurdurdular. Biz her defasında akan gözyaşımızla, kanımızla, dağlanan yüreğimizle baş başa kaldık. 15 Temmuz tekrarlanan bu oyunun bozulması olmuştur. Ne yüce, ne güçlü bir milletsiniz ya. Bu milletle övünmeyeceğiz de kimle övüneceğiz ya. Ruhunu ve bedenini Pensilvanya'daki şarlatana teslim etmiş küçük bir kesim dışında milletimiz tüm kesimleriyle, tüm farklılıklarıyla istikbalinin ve istiklalinin yanında yer almıştır. Bir tarafta, ruhunu, aklını, bedenini Pensilvanya'daki şarlatana teslim edenler bir tarafta Allah'a teslim edenler. Bu girişim başarılı olsa da, olmasa da Türkiye Cumhuriyeti'nin ciddi bir zafiyete düşeceğini sanıyorlardı. Olmadı, DAİŞ ve PKK'yı devreye sokarak gerçek yüzlerini gösterdiler. Cizre'deki polislerimizi hedef alan bombalı saldırı, şehitlerimize rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum. Cizre halkı geçtiğimiz yıl yaşanan hadiselerde, bölücü örgütün gerçek yüzünü görüp teröristleri kazdıkları çukurda debelenmeye terk etmiş, devletinin yanında yer almıştı. Bu saldırı Cizre halkından intikam saldırısıdır. Pazar Gaziantep'e gidiyorum, başsağlığına gidiyorum. Oradaki şehitlerimizi anmaya gidiyorum, çünkü şunu unutmayın; eğer lider taşın arkasına gizlenirse millet, Ordu dağın arkasına gizlenir. Bu son saldırılarında PKK, DAİŞ, FETÖ gibi terör örgütlerinin arkasındaki güçlere sesleniyorum. Bu saldırının da PKK gibi FETÖ gibi terör örgütlerinin arkasındaki güçler, kendinize çeki düzen verin. Türkiye artık bu oyunlara gelmiyor ve gelmeyecek. Gelin bu milletle uğraşmaktan vazgeçin.

Putin ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonla görüştü.

Görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra Suriye'deki son gelişmeler ve terörle mücadele konuları ele alındı. İki liderin, Türk-Rus ilişkilerini normalleştirme konusundaki kararlılıklarını vurguladıkları görüşmede, Halep'e insani yardım ulaştırılmasını sağlamaya yönelik çabaların hızlandırılması konusunda mutabakat sağlandı. Erdoğan'ın Fırat Kalkanı harekatı hakkında da Putin'e bilgi verdiği görüşmede, bölgenin güvenliği açısından DAİŞ başta olmak üzere tüm terör örgütleriyle ortak mücadelenin büyük önem taşıdığına işaret edildi. (AA)

'Kararlılık daha da artıyor'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak'ın Cizre ilçesindeki terör saldırısıyla ilgili olarak, "Türkiye'nin sınırları içindeki ve dışındaki terör örgütleriyle yoğun bir mücadele yürüttüğü bir dönemde meydana gelen bu saldırı, ülke ve millet olarak kararlılığımızı daha da artırmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, dün yaptığı yazılı açıklamada, Cizre'de meydana gelen bombalı saldırıyı lanetledi. Emniyet güçlerini ve halkı hedef alan bombalı saldırıyı şiddetle kınadığını ve faillerini lanetlediğini bildiren Erdoğan, bölücü terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen bu saldırıda şehit polislere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

Çukurlara gömüldüler

Erdoğan, "Cizre, bölücü örgütün açtığı çukurlara gömüldüğü, ilçe halkının devletiyle bütünleştiği, kucaklaştığı bir gazi ilçemizdir. Cizre halkından yüz bulamayan terör örgütü, bu tür saldırılarla varlık göstermeye çalışmaktadır" ifadelerini kullandı. Terörle mücadelenin başarıya ulaşacağından kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin sınırları içindeki ve dışındaki terör örgütleriyle yoğun bir mücadele yürüttüğü bir dönemde meydana gelen bu saldırı, ülke ve millet olarak kararlılığımızı daha da artırmaktadır. Terör saldırılarına karşı, seferberlik anlayışıyla yürüttüğümüz mücadelenin başarıya ulaşacağından kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye, terör saldırılarıyla ülkemizin huzuruna kastedenlerin ve taşeronlarının kirli emellerine asla geçit vermeyecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber