Suriye'ye 10 noktadan girdik

Bölgeye yeni sevk edilen tankların Suriye'ye girişte 10 ayrı noktayı kullandıkları dikkat çekti. Bu görüntüyle tüm terörist unsurlara 'bölgenin hakimiyeti TSK birliklerinde' mesajı da verilmiş oldu

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 27 Ağustos 2016 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Suriye'ye 10 noktadan girdik

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki terör yapılanmalarına son vermek ve emrivakileri engellemek amacıyla gerçekleştirdiği Fırat Kalkanı Operasyonu'nda 4. güne girildi. Önceki gün PKK'nın Suriye kolu PYD hedeflerinin de ilk kez vurulmasının ardından, özellikle Karkamış başta olmak üzere sınırdaki Fırtına Obüsleri ile Sakarya Çok Namlulu Roketatar Bataryaları'nın bir bölümü Menbiç'teki örgüt yapılanmalarına çevrildi.

HADSİZLERE GEÇİT YOK

Menbiç'in doğusuna çekilmeye başladığı açıklanan PYD unsurları önceki gece bunun tersine Cerablus'a doğru harekete geçmiş ve Özgür Suriye Ordusu'nun elindeki bazı köylere saldırmıştı. Bunun üzerine TSK da sınırda konuşlu obüslerle bu yapılanmaları vurmuştu. Öte yandan TSK'nın Cerablus çevresindeki birliklerinde dün rotasyona da gidildi. Bölgeye yeni sevk edilen tankların Suriye'ye girişte 10 ayrı noktayı kullandıkları dikkat çekti. Bu görüntüyle tüm hakimiyet TSK birliklerinde" mesajı da verilmiş oldu. Yeni sevkıyatlarla, Suriye'deki tank ve personel sayısı da artırıldı. Bu doğrultuda, tank sayısının 20'nin üzerine çıktığı, personel mevcudunun da çoğu bordo bereli ve mekanize piyade olmak üzere 400 kişi civarında olduğu vurgulanıyor.

Teröristlere havadan abluka

Kaynaklar, Türkiye'nin F-16'ları ve insansız hava araçlarıyla sürekli olarak Menbiç çevresinde uçtuğunu ve çekilmenin gerçekleşmemesi durumunda, bölgedeki PYD unsurlarının vurulacağına dikkat çekiyorlar.

PYD'den küstah tehdit

Terör örgütü PYD, TSK destekli ÖSO ile aralarında üç kilometrelik bir mesafe olduğunu ve ÖSO'nun Amarinah Köyü'nün güneyine geçmesine izin vermeyeceklerini söyledi. Örgütün elebaşı Salih Müslim de "Bugün Türk Silahlı Kuvvetleri güçlüdür, bazı yerlere girebilirler ama önümüzdeki günlerde başlarına çok büyük belalar açılacaktır" iddiasında bulundu.

Korg. Temel bölgede

Fırat Kalkanı harekatına komutan eden 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel Cerablus'ta, ÖSO güçlerini ziyaret etti. Korgeneral İsmail Metin Temel, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında FETÖ'nün suikastından kurtulmuştu. Temel son YAŞ'ta 2'nci Ordu Komutanlığı koltuğunu almıştı.

Kurnaz Harekata ortak çıktı!

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Türkiye'ye gelirken uçağındaki gazetecilere yaptığı açıklamada, Cerablus operasyonu hakkında 1 yıldır Ankara ile irtibat halinde olduklarını söyledi. Biden, "Türklerle 1 yıla aşkın zamandır Suriye muhalefetini, Fırat - Mare hattında DAEŞ'e karşı harekete geçirecek operasyon hakkında konuşuyoruz. Çünkü burası yabancı savaşçılar ve materyaller için ana geçiş noktası" ifadelerini kullandı.

TSK'DAN iLK AÇIKLAMA

Sivillere özel hassasiyet

TSK, devam eden operasyonun sivillere zarar gelmemesi için azami hassasiyetle sürdürüldüğünü açıkladı.

TSK, devam eden operasyonla ilgili ilk açıklamasını dün yaptı. Harekatın devam ettiği belirtilen açıklamada, "Harekat, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM sözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı ile BM'nin DAEŞ'le mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürülmektedir" denildi, "Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde icra edilen koalisyon harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyeti göstermektedir" ifadeleri kullanıldı.

Evlerde tuzak araması

TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından başlatılan Fırat Kalkanı harekatı kapsamında Özgür Suriye Ordusu, Cerablus'ta kontrolü tamamen ele geçirdi. İlçede oluşturduğu güvenlik noktalarıyla kontrol çalışmalarını sürdüren Özgür Suriye Ordusu mensupları, yoğun şekilde alan temizliği yapıyor. Bu kapsamda askerler terör örgütü DAEŞ militanlarının terk ettiği evlerde olası bombalı tuzaklara yönelik aramalar gerçekleştiriyor.

Lazkiye'den havan saldırısı

Suriye'nin Lazkiye kırsalından atılan havan mermisi, Hatay'ın Yayladağı İlçesi'nde askerlerin nöbet tuttuğu alana düştü. Olayda 3 asker yaralandı. Yaralanan askerler hastaneye kaldırıldı. Suriye rejim güçleri birkaç günden beri Lazkiye yönünden Yayladağı'na yakın noktalardaki Türkmen hedeflerini top ateşine tutuyordu.

Kerry ve Lavrov'dan kritik görüşme

ABD dışişleri Bakanı John Kerry ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, olası askeri işbirliğini görüşmek üzere Cenevre'de bir araya geldi. Rusya'daki operasyonlarda koordinasyona yönelik anlaşmaya son halinin verilmesi için bu görüşme gerçekleştirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber