CHP Tekin: Bu saldırı, Türkiye'nin iç barışına yapılan bir saldırı eylemidir

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik terör saldırısının Türkiye'nin iç barışına yönelik olduğunu söyledi. Tekin, partisinin İzmir İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında son gelişmeleri değerlendirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2016 13:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP Tekin: Bu saldırı, Türkiye'nin iç barışına yapılan bir saldırı eylemidir

Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırı girişiminin sıradan bir girişim olmadığını söyleyen Tekin, "Bu saldırı, Türkiye'nin iç barışına yapılan bir saldırı, bir iç savaş provası eylemidir. Bu meselede birçok soru işareti var. Bu saldırıyı önleyen güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum. Şehit olan kardeşimize de Allah'tan rahmet diliyorum. Güvenlik güçlerimiz, 15 Temmuz'daki darbe girişimi kadar önemli bir saldırıyı, olağanüstü bir tuzağı ve projeyi önlediler." diye konuştu.

Tekin, Meclis'te terör saldırılarının araştırılmasıyla ilgili bir araştırma komisyonu kurulmasını talep ettiklerini ancak bu taleplerinin kabul görmediğini öne sürerek, "Saldırıların arkasında sürekli küresel güçler olduğu söyleniyor. Birisi de çıkıp açıklasın kim bu küresel güçler. 12 milyon seçmeni olan CHP olarak bu küresel güce karşı Türkiye'ye kalkan oluruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de 15 Temmuz'dan sonra yeni bir dönem başladığına işaret eden Tekin, şunları kaydetti.

"Umuyorum ki bu yeni dönemde anamuhalefet partisi olarak söylediklerimiz ciddiye alınır. Darbe araştırma komisyonu kuruldu, yargı işleyecek ancak yargının yanında siyaset de darbenin iç ve dış dinamiklerini araştıracak. Bu komisyon şu an çalışmıyor. 1 Kasım'a, yeni yasama yılına kadar tatil. Ne zaman çalışacaklar, darbe çok ciddi bir tehdit."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber