Bitlis MEM, bitirilemeyen iki okulu satışa çıkardı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2006 21:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü Cafer Tulmaç, ekonomik ve personel sıkıntısı sebebiyle tamamlanamayan iki okulun adını satışa çıkardıklarını belirterek, "Gelin hem çocukların diplomasında adınız yaşasın, hem de torunlarınız sizlerle gurur duysun. Bu çerçevede vatana ve millete de hizmet etmiş olun" dedi.

Tulmaç, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, ilde eğitimde yaşanan fiziki sıkıntılar için hayırsever vatandaşların desteğini beklediklerini ifade etti. Bitlis'te Çam Sitesi'ne bir anaokulu yaptırdıklarını, bu okulu ödenek sıkıntısı nedeniyle tamamlayamadıklarını bildiren Tulmaç, "Eğitime yüzde 100 destek kampanyası kapsamında yapılan bu okulda bir takım eksikler var. Bu eksikleri tamamlayamıyoruz. Çevre düzeni kaldı. Personel sıkıntısı nedeniyle okulun temizlik sorunu var. Aynı şekilde Adilcevaz Anadolu Lisesi de tamamlanamıyor. Okullarımızın hayırsever işadamları tarafından tamamlanmasını istiyoruz. Ayrıca temizlik işlerini de üzerlerine alsalar bizi büyük bir yükten kurtaracaklar. Bu nedenle her iki okulumuzun adını satıyoruz. Çevre düzenlemesi ve okulların iç donanımını yapan vatandaşlar bu okulların adını verebilecekler. Personel sıkıntısında çare arıyoruz" diye konuştu.

Hayırseverlerin, küçük veya büyük eğitime yapacağı katkılarının anlamlı olduğunu, Bitlis'te eğitime katkı sunacak vatandaşların adını yaşatacaklarını da belirten Tulmaç, "Bizim hayırseverlerden isteğimiz şu; hayırseverin hem adı yaşasın hem de hayır işleme fırsatı bulsun. Diyoruz ki gelin hem çocukların diplomasında adınız yaşasın hem de torunlarınız sizlerle gurur duysun. Bu çerçevede vatana ve millete de hizmet etmiş olun. İyi bir geleceğe yatırım yapmış olun. Bunu değerlendirin diyoruz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber