'Benim TIR olmasaydı belki katliam olacaktı'

Elazığ Emniyet Müdürlüğüne PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırı sırasında binanın önünde olan TIR şoförü, 17 metrelik TIR'la bomba yüklü aracı engellediğini ifade etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2016 20:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Benim TIR olmasaydı belki katliam olacaktı'

Elazığ Emniyet Müdürlüğüne PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırı esnasında bina önünde bulunan tır şoförü yaşadıklarını anlattı.

PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği ve 3 polisin şehit olduğu saldırıda yaralanan 217 kişiden biri olan tır şoförü Abdulbasit Özdemir (34) tedavisinin ardından taburcu oldu.

Saldırının olduğu gün Hatay'dan yüklediği yaklaşık 50 tonluk demiri Bingöl'e götürdüğünü dile getiren Özdemir, normal zamanlarda güney çevre yolunu kullandığını fakat o gün Allah'ın takdiri ile şehir merkezine girdiğini aktardı.

Elazığ Emniyet Müdürlüğü binası yakınındaki ışıklara geldiği sırada bomba yüklü minibüsü gördüğünü ifade eden Özdemir, olay anını şöyle anlattı:

"Karşıdan bir minibüsün çok sert geldiğini gördüm. Gelmesiyle yaya yoluna girdi. Yaya yolundan yukarıya çıktı ve tekrar döndü bizim istikametimize doğru. Tekrar yola girmeye çalıştı. Şoka girdik hepimiz, birden öyle olunca. Ben de ona yol vermemek için sıkıştırmak istedim. Sadece onun o hareketi niçin öyle yapmaya çalıştığına anlam veremedim. Ben de onu sıkıştırmaya karar verdim. Dedim ki ne olursa olsun sıkıştıracağım onu. Onu sıkıştırdığım andan sonra hiç hatırlamıyorum. Sıkıştıktan sonra bombayı patlatmış."

Saldırıdan sonra 7 gün yoğun bakımda kaldığını, olayın bombalı saldırı olduğunu daha sonra öğrendiğini söyleyen Özdemir, Türkiye'de oynanan oyunların haddi hesabının olmadığını vurguladı.

"17 METRELİK TIRIN ONU ENGELLEDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Terör saldırılarına tepki gösteren Özdemir, "Eğer o gün benim tır orada olmasaydı belki katliam olacaktı çünkü 17 metrelik tırın patlatılan aracı engellediğini düşünüyorum" dedi.

Tırın iki kapağının kırıldığına işaret eden Özdemir, tırda bulunan 50 ton ağırlığındaki demirin yapılan saldırının şiddetini engellemek için set görevi gördüğünü belirtti.

Özdemir'in kardeşi Adem Özdemir de halk olarak yaşanan terör olaylarının bitmesini istediklerini dile getirdi. Anaların artık ağlamamasını dileyen Özdemir, patlamanın ardından ağabeyinin hayati tehlikesini atlattığı için mutlu olduklarını söyledi.

Patlama esnasında ağabeyinin orada olmasının takdiriilahi olduğunu ifade eden Özdemir, şunları kaydetti:

"Ağabeyim iyi ki de oradaymış. Gerçekten büyük bir facia atlatıldı. Sonradan farkına vardık bunun. O zaman olayın bilincinde değildik. Allah onu oraya belki de büyük bir faciayı önlemek için getirdi. Allah'a şükürler olsun ki daha büyük bir facia olamadı. Allah onu oraya ecel için değil, orada zalimin oyununu bozmak için gönderdiğini o günden beri söylüyorum. Şükürler olsun ki büyük bir facia olmadı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber