Rüşvet sanığı savcının fotoğrafını basan gazeteciye beraat

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 25 Aralık 2006 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİYARBAKIR'ın Çermik ilçesinde ?rüşvet almak' iddiasıyla yargılanan ve daha sonra beraat eden Cumhuriyet Savcısı'nın fotoğrafını bastığı için 6 ay ile 2 yıl arasında değişen hapis istemiyle yargılanan gazeteci Bülent Boztepe beraat etti.

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde görev yaparken, ?rüşvet aldığı' iddiasıyla hakkında Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan Cumhuriyet Savcısı Ömer Fatih Taze, yargılama sonunda beraat etti. Halen Giresun Şebinkarahisar'da görev yapan Cumhuriyet savcısı Ömer Fatih Taze, yargılanmasıyla ilgili haberde fotoğrafını kullanan Çermik Gazetesi'nin o dönemki yazı işleri müdürü Bülent Boztepe hakında açtı.

Çermik Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasında, Çermik Gazetesi Yazı İşleri eski Müdürü Bülent Boztepe ve Avukatı Şerif Şafak hazır bulundu. Boztepe'nin Avukatı Şafak, müvekkilinin basın özgürlüğü çerçevesinde haber yaptığını, Yüce Divan'da yargılanan eski bürokratların da gazetelerde fotoğraflarının çıktığını belirterek, Boztepe'nin beraatını istedi.

Esas hakındaki mütealasını veren iddia makamı ise, dosya içeriğinden haberin veriliş şeklinin basın ilkeleri çerçevesinde olduğunu, bu nedenle suç unsuru oluşmadığını belirterek, berat kararı verilmesini talep etti. Mahkeme, dosyanın tamamlandığını belirterek, sanık Bülent Boztepe'nin beratına karar verdi.

Gazeteci Boztepe, ?soruşturma aşamasında olan bir dava ile ilgili gizlilik esasına uymadan haber yapmak' ve ?kişilerin görüntüsü ile fotoğrafını yayınlamak' suçundan 6 ay ile 2 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle yargılanıyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber