Engelli oğlunu 'ihmalli davranışla' öldürdüğü iddiası

Adana'da 5 yaşındaki zihinsel ve bedensel engelli oğlunu şiddet uygulayarak ve gerekli bakımını yapmayarak "ihmalli davranışla kasten öldürdüğü" iddia edilen kadın hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2016 22:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Engelli oğlunu 'ihmalli davranışla' öldürdüğü iddiası

Adana'da 5 yaşındaki zihinsel ve bedensel engelli oğlunu şiddet uygulayarak ve gerekli bakımını yapmayarak "ihmalli davranışla kasten öldürdüğü" iddia edilen kadın hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Sarıçam ilçesine bağlı Osmangazi Mahallesi'nde 30 Temmuz'da engelli Muhammet Mirelay Doyman'ın yatağında ölü bulunmasıyla ilgili savcılık soruşturması tamamlandı.

Engelli oğlunun ölümüne neden olduğu iddiasıyla aynı tarihte tutuklanan anne Güzeyde Yılmaz (31) hakkında cumhuriyet savcısı, "ihmalli davranışla kasten adam öldürmek" suçundan, 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istemiyle Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açtı.

İddianamede, Güzeyde Yılmaz'ın yatağa bağımlı ve bakıma muhtaç olan engelli oğlunu diğer çocuklarına bırakarak evden çıkıp akşam eve geldiği, rahatsızlanan oğlunu Balcalı Hastanesine götürdüğü ve yapılan muayenede öldüğünün belirlendiği belirtildi.

Ölü muayene raporunda, ölen çocuğun sağ göz kapağında, sağ yanağında, dudak çevresinde ekimozlar tespit edilmesi üzerine tutuklanan anne Güzeyde Yılmaz'ın evi ve çocuklarıyla ilgilenmediği de iddianamede anlatıldı.

Savcılık iddianamesinde Yılmaz'ın çocuklarından ikisinin ifadelerine de yer verildi. Buna göre, her iki çocuk da ifadelerinde, annelerinin sinirli bir yapısının olduğunu, yaramazlık yaptıkları sırada kendilerini ve kardeşlerini oklava ile döverek tokatladığını anlattı. Ölen kardeşleri Muhammet'e kendilerinin baktığını söyleyen çocuklar, annelerinin Muhammet'i tokat atarak dövdüğünü belirtti.

İddianamede savunmasına yer verilen sanık Güzeyde Yılmaz ise Muhammet'in doğuştan engelli olup yatağa bağlı olduğunu söyleyerek, "Muhammet'in engelli ve bakıcı maaşıyla geçiniyorduk. Muhammet ayrıca astım hastasıydı. 2 gündür emlakçıda çalışıyordum. 2-3 saat çalıştıktan sonra eve dönüyordum. Bu sırada Muhammet'e kardeşleri bakıyordu. Çocuklarıma kesinlikle şiddet uygulamadım. Muhammet son günlerde nefes darlığı çekiyordu, bu yüzden öldüğünü sanıyorum. Oğlumun ölümünde ihmalim yoktur." dedi.

İddianamenin sonuç bölümünde, annenin çocuk üzerinde kanundan doğan koruma ve gözetim yükümlülüğü bulunduğu belirtilerek, "Somut olayımızda ölen 2011 doğumlu olup, felçli, yatalak ve astım hastası olduğu, şüphelinin hasta ve bakıma muhtaç olan oğlunu bir haftadan bu yana kendileri de çocuk olan mağdurlara bırakarak evden ayrıldığı ve akşam eve geri gelerek ölen oğlunun hiçbir bakım ve gözetimini yerine getirmediği, bulundukları evin rutubetli olması, ölenin astım hastası olması nedeniyle ilaçlarının verilmediği gibi dışarı çıkarılarak güneş görmediği bu şekilde şüphelinin ihmali suretiyle oğlunun kasten ölümüne neden olduğu anlaşılmıştır." denildi.

İddianamede, anne Yılmaz'ın diğer çocuklarını da dövdüğü gerekçesiyle hakkında "kötü muamele" suçundan da soruşturma yapıldığı, 3 çocuğun devlet koruması altına alındığı kaydedildi.

Zihinsel ve bedensel engelli çocuğunun "ihmalli davranışla ölümüne" neden olduğu iddia edilen anne Güzeyde Yılmaz'ın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacağı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber