FETO, şantajla istifaya zorladı

Terör örgütü FETÖ'nün, faaliyetleri önünde engel gördüğü kişileri itibarsızlaştırıp makamlarını boşaltmaya zorlamak için yasadışı görüntü ve dinleme yöntemlerine başvurduğu, ardından şantaj yapıp istifalarını sağladığı belirtildi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 29 Ağustos 2016 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETO, şantajla istifaya zorladı

Mert İnan - İstanbul

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan ve Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen "FETÖ Çatı İddianamesi"nde FETÖ'nün hedef seçtiği kişilerin özel yaşamlarını kayıt altına alıp şantajla istifaya zorladığı iddia edildi. İddianamenin "Şantaj İçin Görüntü ve Ses Kaydı Yayınlamak" bölümünde FETÖ/PDY'nin kişileri itibarsızlaştırıp makamlarını boşaltmaya zorlamak için yasadışı görüntü ve dinleme yöntemlerine başvurduğu belirtilirken; bu isimlere örnek olarak da 1. Hava Kuvveti Komutan Yardımcılığı görevini yürütürken 4 Mayıs 2009 tarihinde istifasını veren emekli Tümgeneral Levent Türkmen, Balyoz davası mağdurlarından emekli Korgeneral Metin Yavuz Yalçın, Ankara Sincan Ağır Ceza Mahkemesi eski Başkanı Osman Kaçmaz ve eski İstanbul Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün'ün istifaları sıralandı.

İddianamede 1. Hava Kuvvet Komutan Yardımcısı Tümgeneral Türkmen'in nasıl istifa ettirildiği de şöyle anlatıldı; "Yurtdışından geldiği iddia edilen ihbara dayanılarak uyuşturucu kaçakçılığından takip edilen sözde uyuşturucu kuryesi kadını yakalamak maksadı ile Ankara Çankaya'da bir otele 2009 yılının Mart ayında uyuşturucu baskını düzenlenmiş, otel odasında bir kadın ile birlikte Tümgeneral Türkmen yakalanmıştır. Türkmen, Adana'da görev yaparken bu kadınla tanışmış, yasak ilişki yaşamış, olay günü otelde buluşmuşlardır. FETÖ'nün emniyet kadroları buluşma yerini, kadını dinleyerek tespit etmiş, operasyon düzenlenerek sonuç alınmıştır."

Korgeneral Yalçın'la ilgili bölüm ise şu şekilde; "Ulusal bir televizyon kanalında kadın bir spiker ile görüşmeler yapan ve otele girerken çekilen görüntüsü internette yayınlanan, aynı zamanda Balyoz Davasında sanık olarak yargılanan Korgeneral Metin Yavuz Yalçın da Fetullah Gülen Örgütünün gizli operasyonu ile istifaya zorlanmıştır."

İddianamede 2010 yılında Albay Berk Erden'in de eşi tarafından aldatıldığına dair fotoğraflar FETÖ tarafından basına servis edildiği için intihar ettiğine dikkat çekilerek, hedef seçilen kişilerin telefonlarının analiz edildiği gizli ve özel görüştüğü kişiler tespit edildikten sonra buluşma yerinde fotoğraf ve video kayıtları alındığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber