FETO'nun imamı Adil Öksüz kimdir yakalandı mı?

Darbe girişimi sırasında Akıncı Hava Üssünde yakalanan Adil Öksüz yakalandı mı? Herkes bu sorunun cevabını merak ediyor. Ankara'da darbecilerin merkez olarak kullandıkları Akıncı Üssü'nde 15 Temmuz'da gözaltına alınan ve serbest bırakılan FETÖ'nün 'hava kuvvetleri imamı' olan Adil Öksüz Sakarya sınırları içinde olduğu iddia edildi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 29 Ağustos 2016 09:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
FETO'nun imamı Adil Öksüz kimdir yakalandı mı?

Akıncı Üssü'nde yakalanan ve Gazeteci Hüseyin Gülerce tarafından darbenin 1 numarası olarak gösterilen Adil Öksüz. Peki Adil Öztürk kimdir?, Adil Öztürk'ün FETÖ'deki görevi nedir? İşte Adil Öksüz'ün hayatı. Adil Öksüz, 1967 yılında doğmuştur. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 1991 yılında mezun oldu. FETÖ'nün Hava Kuvvetleri İmamı Adil Öksüz'ü yakalama çalışmalarını değerlendiren Efkan Ala, "Ekipler aramayı sürdürüyor" dedi. Bu arada Adil Öksüz Sakarya sınırları içinde olduğu iddia edildi.

ADİL ÖKSÜZ SON DAKİKA HABERLERİ

Adil Öztürk'ün İfadesi:

"Ben Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktayım. Benim amcam olan M.Ö. bankacılık yapmıştı Kazan'da (Akıncı Hava Üssü'nün bulunduğu bölge). Kazan civarında kıymetli arazi olduğunu, gelecekte iyi para getireceğini söylemişti. Bende 14 Temmuz akşamı Sakarya'dan Ankara'ya geldim. Cuma akşamı M.Ö. isimli amcamın Keçiören de evi vardı orada kaldım. 16 Temmuz günü sabah 09.00-10.00 gibi de Ankara Keçiören'den ticari taksi tuttum. Taksiyle geldim. Orada tarla baktım. Akıncı yakınındaki bir köyde Hasan isimli bir köylünün Akıncı'nın orada bir tane köy var. Muhiti de ben biliyorum. Köye vardım taksiciyi geri gönderdim. Taksiciyle de ben 150 TL'ye anlaşmıştım. Alacağım araziye bakmak için köy girişine yakın beni bırakmasını söyledim. Ve taksici döndü. Beni o yol üzerinde araziden jandarmalar aldılar. Benim Akıncı Üssü'nde tanıdığım herhangi bir subay astsubay mevcut değildir. Ben üsse de hiç girmedim. Nasıl bir yer olduğunu da bilmiyorum. Üsse yakın bölgede tarla bakıyordum."

Bu ifadelerin ardından mahkeme Öksüz'ü, yurtdışı çıkış yasağı getirerek, adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Şu anda ise nerde olduğu bilinmeyen Adil Öksüz'ün yurt dışına firar ettiği düşünülüyor.

ADİL ÖKSÜZ'ÜN ÇIPLAK FOTOĞRAFLARI ORTAYA ÇIKTI

15 Temmuz darbe girişimi sabahında yakalanan ve sonrasında serbest bırakılan Adil Öksüz'ün yeni görüntüleri ortaya çıktı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından gözaltına alınan ancak sonra serbest bırakılan Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Adil Öksüz'e ait yeni görüntüler yayınlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber