TİKA'dan Azeri sağlık personeline Türkiye'de eğitim

ATKAP projesinin ilk aşaması kapsamında Azerbaycan'dan Türkiye'ye gelen 20 kişilik sağlık personeli eğitimlerinin ardından ülkelerine döndü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2016 12:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TİKA'dan Azeri sağlık personeline Türkiye'de eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteğiyle yürütülen Acil Tıp Kapasitesinin Geliştirilmesi Programı'nın (ATKAP) ilk aşaması, 20 Azeri sağlık personelinin eğitimlerini almasıyla tamamlandı.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye ve Azerbaycan sağlık bakanlıklarının iş birliğinde, TİKA'nın desteğiyle yürütülen ATKAP projesi kapsamında 20 kişiden oluşan Azeri ekip, iki hafta süresince İzmir Urla Uluslararası Acil Afet Eğitim ve Simülasyon Merkezi'nde eğitim gördü.

Acil Hastaya Yaklaşım, Ambulans Malzemeleri ve Hasta Taşıma Teknikleri, İleri Yaşam Desteği Algoritmi ve Temel Yaşam Desteği konularında aldıkları eğitimin ardından ülkelerine dönen Azeri sağlık personeli, TİKA Bakü Program Koordinatörlüğü'nü ziyaret ederek TİKA'ya teşekkürlerini sundu.

Azerbaycan'ın kırsal kesiminde acil yardım hastanelerine tam donanımlı ambulans temin edilmesini de öngören ATKAP projesi kapsamında, okullar ve kamu kurumlarında eğitici çalışmaların hayata geçirilmesi amaçlanıyor.

Projenin ikinci aşamasında Azerbaycan'dan 20 kişilik bir heyetin daha gelmesi bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber