Şemdinli'de şehit olan 2 askerin kimliği belirlendi

Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit olan uzman çavuşlar Savaş Batu ile Kerim Keçeci'nin cenazeleri, düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2016 19:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şemdinli'de şehit olan 2 askerin kimliği belirlendi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki terör saldırısında şehit olan uzman çavuşlar Savaş Batu ve Kerim Keçeci için cenaze töreni düzenlendi.

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığında düzenlenen törene, Vali İbrahim Taşyapan, AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, Van Asayiş Kolordu Komutanlığı Kurmay Başkanı İbrahim Koyuer, İl Jandarma Komutanı Albay Yüksel Oğuz, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, kurum amirleri, askeri erkan ve emniyet müdürlüğü personeli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları tören alanına getirilerek özgeçmişleri okundu.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın okuduğu duadan sonra şehit uzman çavuşlardan Savaş Batu'nun naaşı Ankara'ya, Kerim Keçeci'nin naaşı da Zonguldak'a uğurlandı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyon kapsamında, Gerdan Tepe bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada 2 uzman çavuş şehit olmuş, 4 asker de yaralanmıştı.

Şemdinli'de çatışma: 2 asker şehit

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber