'Diyanet'te 3 bin 600 görevli açığa alındı'

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Darbeden önce tespitlerimizi yapmıştık. Mahkemelerden dönülüyordu, fakat darbeden sonra kılı kırk yararcasına yoğun çaba gösterdik. Şuana kadar 3 bin 600 kadar görevlimiz açığa alındı, soruşturmalar devam ediyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Ağustos 2016 23:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Diyanet'te 3 bin 600 görevli açığa alındı'

DİYANET ATAMALARI EYLÜL SONUNDA

Mehmet Görmez, imam hatip alımına ilişkin bilgi de verdi. Sınavlar tamamlanmadan darbe girişimiyle karşı karşıya kalındığını hatırlatan Mehmet Görmez, şu bilgileri verdi:

"Sınavlarda görev alan bazı görevliler açığa alındığı için tamamı şaibe altında olmasın diye, kimsenin hakkı zayi olmaz. Zaten kimseye kazanıp kazanmadığı söylenmemişti. O tamamlanmamış olan sınav yenilenecek. Herkes daha iyi hazırlanacak, sınava girecek ve eylül ayı sonunda herkes ataması yapılacak ve görevinin başında olacak."

3 BİN 600 PERSONEL AÇIĞA ALINDI

Diyanetteki FETÖ soruşturmasına da değinen Görmez, şu ana kadar 3 bin 600 personelin açığa alındığını söyledi. Soruşturmanın devam ettiğini kaydeden Görmez, "En küçük bir yanlış bilgi ortaya çıktığında arkadaşlarımız görevlerine dönecek. Bu yapıyla en ufak bir bağ kurmuş kimseyle göreve devam etmemiz mümkün değil" dedi.

"DİYANET'E DOĞRUDAN SIZMA ÇABASI YOK"

Görmez, Diyanet'teki FETÖ yapılanmasına yönelik soruya ise şu yanıtı verdi:

"Diğer bütün kurumlara sızma çabasında oldukları halde Diyanet'e doğrudan sızma çabasında olmadıklarını biliyorum. Çünkü paralel, kendi alternatif eğitimleri olduğu için imam hatip liseleri ve ilahiyat fakültelerine daha geç yıllarda çocukları göndermeye, yönlendirmeye başladılar. Sadece himmet ve zekat toplama noktasında vaizlerden yararlanmak için önemli bir çaba içinde olduklarını biliyorum. Ama bu sayı da yekün olarak dikkate aldığımızda bizim yapımızı zedeleyecek notada olmadığını söyleyebilirim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber