Müşteri sadakatinin sırrı: Doğru iletişim

Moil Genel Müdür Yardımcısı Öztürk; Erdoğan Demirören'in, "Doğru iletişim kurarak müşteri sadakati sağlarsanız, kimse müşterinizi alamaz" düşüncesiyle başarı kazandıklarını açıkladı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 30 Ağustos 2016 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Müşteri sadakatinin sırrı: Doğru iletişim

Sefa Karahasan

Demirören Holding bünyesinde bulunan Milan Petrol bayileri ve eşleri Kıbrıs'a çıkarma yaptı. Moil tarafından düzenlenen 4 günlük gezide bayiler ve aileleri unutulmaz bir tatil geçirdi. Moil'in "motivasyon ve kaynaşma amaçlı" düzenlediği gezide, "kemikleşmiş bir bayi ağının olmaasının ne denli önemli olduğu" üzerinde duruldu ve geleceğe yönelik düşünceler, öneriler ortaya konuldu.

Kıbrıs çıkarmasında Milliyet'e konuşan Moil Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Öztürk, "Bu seyahatlerle amacımız bayilerimizle sıcak ilişkiler kurup, kaynaşarak aile birliği ve bütünlüğü ortamını beraberce yaşamak" dedi.

Demirören'in mesajı

ETS ekibinin mükemmel hizmeti ve Moil Madeni Yağ Satış Pazarlama Müdürü Leyla Özşan'ın "birlikten kuvvet doğar" organizasyonu ile Kıbrıs'ın yeni açılan ve en iyi otellerinden olan Elexus Resort Hotel'de konaklayan bayiler ve aileleri ünlü sanatçı Ferhat Göçer'in konserini de izledi.

Moil'in birlik ruhuna önem verdiğini anlatan Öztürk, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören'in, "Doğru iletişim kurarak müşteri sadakati sağlarsanız, kimse müşterinizi elinizden alamaz" düşüncesini benimsediklerini kaydetti. Müşterilerinin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini anlatan Öztürk, "Moil sürekli yükselen bir ivme içerisindedir. Bayilerimizden alacağımız düşüncelerle kendimizi daha da geliştireceğiz" diye konuştu. Ada'da bulunmaktan memnun olan bayiler de duygularını paylaştı.

Güvenilen bir marka

"Şirketimizden çok memnunuz" diyen Batman Moil Bayisi Ahmet Aşsız, "Ben beş yıllık bayiyim. Demirören Holding ile birlikte piyasaya bir güven geldi. Demirören adı çok önemli. Halk arasında güvenilen bir adın bayiliğini yapmak bizleri gururlandırıyor" dedi. Zonguldak Bayisi Suat Karakaş da, "Moil'de bir aile gibiyiz. Demirören Holding'in bir bayisi olmaktan da bu organizasyonun içinde bulunmaktan da mutluyuz" dedi. Moil'in Demirören Holding'e geçmesinden sonra büyük ivme kazandığına dikkat çeken Karakaş, "Sorunlarımızla yakından ilgileniliyor. Kıbrıs'ta da düşüncelerimizi yöneticilere aktarma fırsatı bulduk" dedi.

'Marka gücümüz büyüyor'

Diyarbakır Moil Bayisi Mahmut Yüzkan da, "Moil her gün bayi ilişkileri güçleniyor. Bu da satışlarımıza yansıyor. Demirören'in marka gücü ile ülke genelinde bilinen bir marka haline geldik. Demirören logosu ve kurumsal kimliği firmamıza değer kattı" diye konuştu. Adana Moil Bayisi Ayşe ve Esabil Sarı da, "Kıbrıs'ta yapılan bu etkinlik biz bayilerin de kendi arasında kaynaşmasına ortam yarattı. Bizler Demirören Holding içindeki Moil bayisi olmaktan çok mutluyuz. Moil yollardaki eviniz" dedi. Türkiye genelinde 435 istasyonu bulunan Moil, yüzde 1.6 pazar payı ile dağıtımda 10'uncu sırada bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber