Özel güvenliğe 'ehliyet' formülü: Eğitimler artıyor

Özel güvenlikler, çeşitli alanlarda özel eğitime tabi tutularak sertifika alacak. GÜSOD Başkanı Kösereisoğlu, "Temel eğitimlerin üzerine, denizcilik, havacılık, spor karşılaşmaları, devlet kurumları gibi değişik alan eğitimleri gelecek" dedi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 30 Ağustos 2016 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Özel güvenliğe 'ehliyet' formülü: Eğitimler artıyor

Miray ÇİMEN

Özel güvenlikler artık daha profesyonel hale geliyor. Halen 'temel eğitim' alan özel güvenlikler, artık 'alan eğitimleri' de alacak. Bu eğitimlerin; denizcilik, havacılık, etkinlik, spor karşılaşmaları, eğitim kurumları, devlet kurumları gibi değişik alanlarda olacağını belirten Güvenlik Servisleri ve Organizasyon Birliği Derneği (GÜSOD) Başkanı Murat Kösereisoğlu, "Şu anda silahlı ve silahsız olmak üzere iki tip sertifika var. Alan eğitimlerin sonucunda sertifikalarda da, ehliyetlerde araç kullanımı için yer alan harfler gibi ayrımlar olabilecek" dedi.

Şu anda silahlı ve silahsız olmak üzere iki tip sertifika olduğunu kaydeden Kösereisoğlu, "O sertifikanızla siz markette de, limanda da, bankada da, spor karşılaşmasında da çalışıyorsunuz. Oysa bunların hepsinin birçok başka derinlikleri var. Toplumsal hareketleri okuyabilmek, anlayabilmek için belki o tip eğitimler yapmak lazım" diye konuştu. Sadece havalimanlarında ayrı bir eğitim olduğunu ifade eden Kösereisoğlu, "Ancak bu eğitimler alındıktan sonra havalimanında çalışabiliyorsunuz" hatırlatmasını yaptı.

Talep yüzde 10 arttı

Kamu kolluğu olan polislerin odak alanlarının 3 sene öncesine göre kaydığının altını çizen Kösereisoğlu, "Büyük oranda terörle mücadeleye odaklanmış vaziyetteler. Bizim terörle mücadele kabiliyetimiz sınırlı ama belki asayiş olaylarındaki katkımız daha yüksek" dedi. Kösereisoğlu son olayların ardından sektöre talepte yüzde 10'luk bir artış olduğunu ifade etti.

Teknolojiye yatırım

Özel sektörde ciddi teknoloji yatırımı yapıldığını belirten Kösereisoğlu, "Proaktif, önleyici sistemlerde ciddi yazılımlar var. Gözükmeden de bir şeyler yapmanız lazım. Her tarafa adam koyarak da yapamazsınız. Hem pahalı olabilir hem güvenilir olmayabilir. Yüksek çözünürlüklü kameralarda ciddi yazılımlar çalıştırabiliyorsunuz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber