Malatya'da 5 kamu personeli ihraç edildi, 12 personel açığa alındı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Malatya'da 5 kamu personeli ihraç edildi, 12 personel açığa alındı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2016 16:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Malatya'da 5 kamu personeli ihraç edildi, 12 personel açığa alındı

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, son 4 gün içerisinde FETÖ darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Valilikten bir kişi, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden bir müdür, 5 öğretmen, Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) 3 üsteğmen, 2 astsubay olmak üzere 12 kişinin açığa alındığı kaydedildi.

TSK'dan 2 binbaşı, 2 yüzbaşı, bir başçavuş olmak üzere 5 kişinin görevlerinden ihraç edildiği bildirildi.

Ayrıca Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından terör örgütü FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında TSK'dan 1 askeri personel ile İnönü Üniversitesi akademik ve İdari personellerinden 27 kişinin gözaltına alındığı açıklandı. Aynı soruşturma kapsamında üniversite personelinden bir kişinin ise Ankara'da tutuklu bulunduğu ifade edildi.

Soruşturma kapsamında 5 sivil kişinin gözaltına alınarak işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiği belirtildi.

15 Temmuz 2016'dan bugüne kadar, ilgili bakanlıklarca 602, Valilikçe 722, kamu personeli olmak üzere bin 324 kamu görevlisinin açığa alındığı belirtilen açıklamada, 267 kamu görevlisi, 46 sivil olmak üzere 313 zanlının ise tutukluluk halinin devam ettiği, 124 kişinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı ve 33 şüphelinin de halen İl Emniyet Müdürlüğünde gözaltında bulunduğu aktarıldı.

Açıklamada, kentteki huzur ve asayişin temini için sürdürülen operasyonlar kapsamında terör örgütü DAEŞ'e yönelik düzenlenen operasyonlarda 11 kişinin gözaltına alındığı bilgisi de verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber