İflas ertelemeye OHAL freni

Adalet Bakanlığı, Cumhuriyet Başsavcılıklarını uyararak, FETÖ/PDY ile irtibatlı şirketlerden gelen tüm iflas erteleme taleplerinin reddedilmesini istedi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 31 Ağustos 2016 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İflas ertelemeye OHAL freni
Fazlı Şahan

FETÖ ile irtibatlı şirketlerin iflas erteleme oyununa neşter. OHAL süresince gelen tüm iflas erteleme talepleri reddedilecek. Adalet Bakanlığı, Cumhuriyet Başsavcılıklarını uyardı.

TEREDDÜT GİDERİLDİ

31 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnamede, OHAL süresince, sermaye şirketleri ile kooperatifler tarafından iflasın ertelenmesi talebinde bulunulamayacağı, yapılan başvuruların da mahkemelerce reddedilmesi gerektiği kaydedilmişti. Buna karşın, mahkemelerde oluşan tereddütler üzerine bakanlık, şirketlerden gelen tüm iflas erteleme taleplerinin reddedilmesini istedi.

KORUNMAYA ÖNLEM

Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü tarafından başsavcılıklara yazı gönderildi. Yazıda, "21 Temmuz 2016 tarihinden itibaren ülke genelinde ilan edilen OHAL'in devamı süresince FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile irtibatlı olabilecek sermaye şirketleri ve kooperatiflerin iflasın ertelenmesi hükümlerinden ve bu kapsamdaki hukuki korumadan yararlanmalarının önüne geçilebilmesi amaçlanmıştır" denildi.

DOĞRUDAN REDDEDİN

Yazıda, OHAL ilanından sonraki taleplerin, doğrudan reddedilmesi gerektiği vurgulandı ve OHAL'den önce yapılan ertelenme taleplerine de OHAL süresince nihai kararın verilemeyeceği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber