Türk Sivil Havacılık Akademisinin temeli 7 Eylül'de atılacak

Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) tarafından ortak finanse edilen Türk Sivil Havacılık Akademisinin temeli, 7 Eylül'de atılacak.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2016 17:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türk Sivil Havacılık Akademisinin temeli 7 Eylül'de atılacak

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün (SHGM) internet sitesinde yer alan duyuruya göre, söz konusu akademi, Türk Sivil Havacılığının Emniyet ve Güvenlik Eğitimi Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Atatürk Havalimanı bölgesinde inşa edilecek.

Temeli, 7 Eylül'de törenle atılacak akademide, sivil havacılık çalışanlarına ve bölge ülkelerden gelen havacılık personeline uluslararası standartlarda havacılık eğitimleri verilecek.

En modern tesis imkanları ve eğitim araçlarıyla donatılacak Türk Sivil Havacılık Akademisinin, 2017 sonuna kadar faaliyete başlaması ve AB müktesebatıyla uyumlu olarak kamu ve özel sektörde insan kaynağının ve teknik kapasitenin geliştirilmesine katkı sağlaması hedefleniyor.

Ortadoğu, Afrika ve Asya ülkelerine sivil havacılık eğitimleri alanında öncülük edecek akademinin, yıllık 2 bin civarında yerli ve yabancı kursiyere eğitim verme kapasitesiyle bölgedeki en büyük eğitim merkezi olması planlanıyor. Avrupa ve dünyadaki diğer sivil havacılık eğitim merkezleri ile rekabet edecek seviyede hizmet vermesi amaçlanan akademi, Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı ile iş birliği içinde burslu eğitim imkanı da sunacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber