İzmir merkezli 5 ildeki soruşturmada gözaltı sayısı 64'e yükseldi

Eski İzmir ve Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç ile eski Emniyet Genel Müdürü Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Recep Gültekin'in de bulunduğu gözaltındaki şüpheli sayısı 64'e yükseldi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2016 17:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
İzmir merkezli 5 ildeki soruşturmada gözaltı sayısı 64'e yükseldi

İzmir merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında aralarında eski İzmir ve Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç ile eski Emniyet Genel Müdürü Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Recep Gültekin'in de bulunduğu gözaltına alınan şüpheli sayısı 64'e yükseldi.

Alınan bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, kapatılan Gediz Üniversitesine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan 101 kişi için İzmir, Ankara, Bursa, Afyon ve Balıkesir'de geçtiğimiz hafta operasyon yapıldı. İlk etapta 53 kişinin yakalandığı operasyonun devamında 11 kişinin daha yakalanmasıyla gözaltına alınanların sayısı 64'e yükseldi.

Eski İzmir ve Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç ile eski Emniyet Genel Müdürü Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Recep Gültekin'in de aralarında bulunduğu şüphelilerin İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesindeki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Bu arada işlemleri biten şüphelilerden aralarında hamile bir kadının da olduğu 5 kişi adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkartılan zanlılardan biri tutuklandı.

Gözaltı kararı bulunan 5 kişinin tutuklu bulunduğu, 7 şüphelinin ise yurt dışında olduğunun tespit edildiği, firari 25 şüphelinin ise yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

- Operasyon

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarından Ayhan Yılmaz'ın, kapatılan Gediz Üniversitesine yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı çıkarılan 101 şüpheli için İzmir, Ankara, Bursa, Afyon ve Balıkesir'de eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, aralarında eski İzmir ve Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç ile eski Emniyet Genel Müdürü Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Recep Gültekin'in de bulunduğu 53 kişi gözaltına alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber