Mardin'de PKK/KCK operasyonu: 4 kişi tutuklandı

Kızıltepe ilçesinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 8 kişiden 4'ü tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2016 20:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Mardin'de PKK/KCK operasyonu: 4 kişi tutuklandı

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde PKK/KCK/KONGRA-GEL terör örgütüne yönelik çalışmalar kapsamında gözaltına alınan 8 kişiden 4'ü tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ilçe merkezi ve kırsal alanda faaliyet gösteren terör örgütü mensuplarının taşınması, lojistik destek ile silah ve mühimmat temini, saldırı düzenlenecek yerlerin tespiti ve keşiflerde yardımcı olunması gibi eylemlerde bulunan "milis" olarak tabir edilen şahıslara yönelik eş zamanlı operasyonda D.T, S.Ö, M.B, Ş.B, M.E.T, M.B, N.K. ve S.Y'nin gözaltına alındığı belirtildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden D.T, S.Ö, M.B. ve Ş.B'nin "terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Terörle mücadele kapsamında hukuk devleti ilkelerine bağlı ve insan haklarına saygılı görev anlayışı çerçevesinde, gerek toplumun tüm katmanlarıyla gerekse terörle mücadele eden diğer kurumlarla koordinasyon ve işbirliği içerisinde halkımızın huzuru, devletimizin selameti için her türlü terör olayını önlemeye yönelik çalışmalarımız kararlılıkla sürdürülmekte ve gerekli tüm tedbirler alınmaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber