Samsun'da gözaltına alınan 4 kamu görevlisi tutuklandı

Samsun merkezli 3 ilde adliye çalışanlarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 12 şüpheliden 5'i ile örgüte finans sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 5 zanlıdan 4'ü tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2016 21:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Samsun'da gözaltına alınan 4 kamu görevlisi tutuklandı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Samsun merkezli 3 ilde adliye çalışanlarına yönelik operasyon ile örgüte finans sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 17 zanlıdan 9'u tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Samsun'da gözaltına alınan icra müdür yardımcıları Abdulaziz Y. ve Necdet D. ile zabıt katipleri Filiz Sönmez D, Tarık K, Beyza K, Kadir A, Yasemin K, mübaşir Numan K, memur Oğuzcan S, Ordu'da gözaltına alınan Aslıhan B. ve Erdal B, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde gözaltına alınan icra müdür yardımcısı Abil D. ile FETÖ'nün ABD'deki kuruluşlarına para gönderdikleri, ayrıca örgütün talimatıyla Bank Asya'ya para yatırıp mevduat yükselttikleri öne sürülen, aralarında öğretmenlerin de bulunduğu Yavuz D, Ferit T, Yeliz Bircan S, Gökhan Ö. ve Recep B'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan adliye personelinden Abdulaziz Y, Numan K, Erdal B, Necdet D. ve Abil D. ile örgüte finans sağladıkları öne sürülenlerden Yavuz D, Ferit T, Recep B. ve Yeliz Bircan S, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Diğer zanlılar ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan Yavuz D'nin Uluslararası Yöneticiler Derneği Samsun İl Temsilcisi ve Samsun'daki üst düzey yöneticilerin imamı olduğu iddia edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber