Adil Öksüz 2015'te Deniz 2016'da Hava imamı olmuş

Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan 'FETÖ'nün çatı iddianamesinde' 16 Temmuz'da Akıncı Üssü'nde yakalandıktan sonra serbest bırakılan firari Adil Öksüz hakkında önemli bilgiler yer aldı. İddianamede Öksüz'ün 2015'te örgütün 'Deniz Kuvvetleri sorumlusu olduğu' ifadesine yer verildi. Güvenlik kaynakları ise Adil Öksüz'ün 2016'da örgütün 'Hava Kuvvetleri' sorumlusu olduğunu belirtti.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 01 Eylül 2016 07:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Adil Öksüz 2015'te Deniz 2016'da Hava imamı olmuş

FETULLAHÇI Terör Örgütü'nün (FETÖ) 'Hava Kuvvetleri Komutanlığı imamı' olduğu belirtilen Sakarya Üniversitesi öğretim görevlisi Adil Öksüz, darbe girişiminin ardından 16 Temmuz sabahı Akıncı Üssü'nün yakınında yakalanarak gözaltına alındı. Öksüz, iki gün gözaltında kaldıktan sonra, 18 Temmuz günü savcılığa çıkarıldı.

Öksüz ifadesinde, Ankara'ya tarla bakmaya gittiğini savundu. Savcı Cihan Ergün, Öksüz'ün tutuklanmasını talep etti. Hakim Köksal Çelik, "Sabit ikametgah sahibi olması ve delileri karartma imkanı olmaması" gerekçeleriyle adli kontrol şartıyla Adil Öksüz'ü serbest bıraktı. Savcı karara itiraz etti. Üst hakimlik ise itirazı reddetti.

Kaçtıktan sonra darbe girişiminin kilit ismi olduğu anlaşılan Öksüz hakkında devlet birimlerinin elinde bilgi olup olmadığı tartışılırken, darbe girişiminden iki gün önce 13 Temmuz günü tamamlanan ve Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan FETÖ ana davasına ilişkin iddianamede Adil Öksüz hakkında bilgiler yer aldığı ortaya çıktı.

TC NO'SU DA İDDİANAMEDE

Savcı Serdar Coşkun'un hazırladığı iddianamede, Öksüz'ün paralel yapının en tepesi olan 12 kişilik Başyüceler Şurası ve Gülen'in özel ekibinden olan şüphelilerden Cemal Türk'ün eşi Azize Türk'ün kardeşi olduğu belirtildi. İdianamede Öksüz'ün 'Deniz' ve 'Hava kuvvetleri' imamlığı yaptığı bilgisine yer verildi.

İddianamenin 'FETÖ'nün Molla yapılanmasını' kontrol eden isim olan Cemal Türk'le ilgili bölümde, Adil Öksüz'ün TC kimlik numarası verildikten sonra "Eşinin kardeşi Adil Öksüz'ün 2015 itibarıyla örgütün Deniz Kuvvetleri Sorumlusu olduğu..." ifadesi yer aldı. Güvenlik kaynakları da Öksüz'ün, 2016'da Akıncı Üssü yakınındaki bir köye taşınarak, örgütün Akıncı Üssü'nü kontrol eden 'Hava Kuvvetleri' sorumlusu görevini üstlendiğini iddia etti.

DAVADA ŞÜPHELİ DEĞİL

İddianamede Öksüz için 'Deniz Kuvvetleri Sorumlusu' ifadesi yer almasına rağmen, Öksüz iddianamede şüpheli olarak yer almadı ve hakkında bir yakalama kararı çıkartılmadı.

Hürriyet'in Öksüz'ün neden şüpheli olmadığı ve hakkında yakalama kararı çıkartılmadığı yönündeki sorusuna Savcılık kaynakları, "Cemaatin TSK'daki yapılanması, kurmay subaylık sınavları başta olmak üzere devam eden soruşturmalar bulunuyordu. Ana cemaat davasında yer alan bazı tanık ifadelerinde Öksüz'ün rolüne işaret ediliyordu. Öksüz hakkında detaylı araştırmalar bu soruşturmalar sırasında ele alınacaktı, yurtdışına gidiş gelişleri, HTS kayıtları incelemeye alınacaktı" karşılığını verdi.

Bu arada Öksüz'ün Sakarya'nın Akyazı ilçesinde oturan kayınvalidesi Hatice Yıldırım ise dün yeniden gözaltına alındı.

Mesut Hasan BENLİ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber