İzmir'de Eski Vali'ninde bulunduğu 22 kişi adliyeye sevk edildi

İzmir merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında aralarında eski İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın da bulunduğu 22 kişi adliyeye çıkarıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2016 15:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
İzmir'de Eski Vali'ninde bulunduğu 22 kişi adliyeye sevk edildi

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, kapatılan Gediz Üniversitesine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltında bulunan 64 kişiden 22'si İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirildi.

Aralarında İzmir ve Diyarbakır'da valilik yapan Cahit Kıraç, akademisyen ve üniversite çalışanlarının da bulunduğu şüpheliler, İzmir Adliyesine sevk edildi.

- Operasyon

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarından Ayhan Yılmaz'ın, kapatılan Gediz Üniversitesine yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı çıkarılan 101 şüpheli için İzmir, Ankara, Bursa, Afyon ve Balıkesir'de eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, aralarında eski İzmir Valisi Cahit Kıraç ile eski Emniyet Genel Müdürü Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Recep Gültekin'in de bulunduğu 64 kişi gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen 17 kişiden 6'sı tutuklanırken 11 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber