Şehit askerlerin yakınlarına acı haber ulaştı

Tendürek Dağı bölgesinde güvenlik güçlerince yürütülen operasyonda terör örgütü PKK mensupları ile çıkan çatışmada şehit olan askerlerin yakınlarına acı haber ulaştı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2016 22:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehit askerlerin yakınlarına acı haber ulaştı

TOKAT - Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Naci Yavuz'un Tokat'ın Zile ilçesindeki babaevinde yas var.

Piyade Uzman Çavuş Yavuz'un şehadet haberi, Zile ilçesine bağlı Evrenköy'de yaşayan annesi Firdevs Yavuz'a askeri yetkililer tarafından verildi. Şehidin evine Türk bayrakları asıldı. Aile yakınları ve komşular acı haber üzerine şehidin babaevine geldi.

Evrenköy Muhtarı Ertuğrul Özkara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üzgün olduklarını söyledi. Şehit Yavuz'un babasını yıllar önce kaybettiğini belirten Özkara, "Şehidimiz 4 kardeş. Ailenin tek erkek çocuğuydu. Şehidimizin bacağındaki varis ya da mantar rahatsızlığı nedeniyle devletimiz 'malulen emekli ol' dedi ancak o bunu kabul etmedi. Bugün de şehit oldu. Şehidimiz 4 yıllık askerdi. Dün gece annesi ile görüşmüş, 'çatışmalar var, ben sizi ararım' demiş." ifadelerini kullandı.

Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel de üzüntülerinin büyük olduğunu vurgulayarak, "Askerlerimiz şehit eden PKK'lı teröristleri ya tam susturacağız ya kan kusturacağız." dedi.

KÜTAHYA - Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün bölgesinde yol güvenliğini sağlayan güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Hasan Yaşar'ın (29) şehadet haberi, Kütahya'daki baba evine ulaştı.

Kütahya Hava Er Eğitim ve Garnizon Komutanlığı yetkilileri, şehidin Bahçelievler Mahallesi'nde yaşayan ailesine şehadet haberini verdi.

Askerler tarafından şehidin baba evine Türk bayrağı asılırken, anne Hava ve baba Mehmet Yaşar, oğullarının şehit olduğunu öğrenince büyük üzüntü yaşadı.

Şehidin eşi Canan Yaşar sinir krizleri geçirirken, sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapıldı.

Şehidin küçük kardeşi Şükrü Yaşar, Afyonkarahisar'da bulunun diğer kardeşi Ersin Yaşar'ı cep telefonuyla arayarak şehadet haberini verdi.

Acı haber üzerine eve gelen Ersin Yaşar, askeri yetkililerden kardeşinin intikamının alınmasını isteyerek, "Beni de askere alın." diye konuştu.

Şehidin 8 yaşında Ecrin ve 1,5 yaşında Melek isminde 2 kız evladının olduğu öğrenildi.

Şehidin babası Mehmet Yaşar, şehit olan oğlu ile en son dün telefonla görüştüğünü anlatarak, "Bir süre sohbet ettik. Bana 'ben Şemdinli'ye gideceğim, telefonum kapalı olacak merak etmeyin' dedi. Bugün şehadet haberi verilmeden bir kaç saat önce telefonla oğlumu yine aradım. Telefon çaldı, ama telefonu açan olmadı. Sanırım o sırada çatışmanın ortasındaydı. Vatan sağ olsun." ifadesini kullandı.

AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel ve AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, şehidin baba evine gelerek, aileye taziye ziyaretinde bulundu.

Şehit Hasan Yaşar'ın yarın ikindi vakti toprağa verileceği belirtildi.

EDİRNE - Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Serkan Gedikli'in baba ocağında yas var.

Alınan bilgiye göre, oğullarının çatışmada yaralandığı haberini alan emekli uzman çavuş ve seyyar milli piyango satışı yapan baba Cemal Gedikli, durumu öğrenmek amacıyla askeri birliğe gitti.

Burada acı haberi alan baba, askeri yetkililerle TOKİ Konutları'ndaki evlerine geldi. Anne Semra Gedikli'ye acı haberi ise 54. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün verdi.

Daha sonra Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan da ailenin acısı paylaşmak üzere şehit ailesinin evine geldi.

Baba Cemal Gedikli, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğluyla dün telefonda görüştüklerini, izin önceliğini evli arkadaşlarına vererek fedakarlık gösterdiğini, kendisinin de bayramda izne geleceğini söylediğini aktardı.

Fenalaşan şehidin annesi Semra Gedikli'ye ise sağlık ekipleri müdahale etti. Aile, oğullarının memleketleri Sakarya'da defnedilmesini istedi.

Acılı aile Sakarya'ya ambulansla gönderildi.

Vali Özdemir de aileyi Sakarya'ya uğurlaması sonrası yaptığı açıklamada, başsağlığı dileklerine bulunarak birlik ve beraberlikle terör belasının defedileceğini söyledi.

Terör örgütünün son çırpınışında olduğunu ifade eden Özdemir, "Kimse bu vatanı bizden alamaz, bunu Çanakkale'de de Dumlupınar'da da 15 Temmuz'da da gördüler. Şehitlerimiz de olsa bu terör belasını en kısa sürede atlatacağız." dedi.

ADANA - Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan piyade uzman çavuşlar Hulusi Emre Dilci ve Murat Demirci'nin baba ocaklarına ateş düştü.

Piyade Uzman Çavuş Dilci'nin şehadet haberi, merkez Çukurova ilçesi 2000 Evler Mahallesi'nde oturan annesi Sevim ve babası Kadir Dilci'ye askeri yetkililer tarafından verildi.

Oğullarının şehit düştüğü haberini alan Dilci ailesi, büyük üzüntü yaşadı. Şehidin babaevine Türk bayrakları asılırken, yakınları ve komşuları aileye taziye ziyaretinde bulundu.

Şehidin iki erkek kardeşinin olduğu öğrenildi.

Piyade Uzman Çavuş Demirci'nin merkez Sarıçam ilçesi Yeşiltepe Mahallesi'nde yaşayan annesi Emine Demirci'ye de acı haber askeri yetkililerce verildi. Şehir dışında olduğu için baba Cumali Demirci'ye oğlunun şehadet haberi telefonla bildirildi.

Haberin duyulmasının ardından şehidin baba ocağı ve evin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asılırken, Sarıçam Belediyesi de taziye çadırı kurdu.

Şehidin 3 kardeşinden birinin askerde olduğu öğrenildi.

Van'ın Çaldıran ilçesinin Tendürek Dağı bölgesinde güvenlik güçlerince yürütülen operasyonda terör örgütü PKK mensupları ile çıkan çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Süleyman Budak'ın memleketi Elazığ'daki yakınlarına acı haber ulaştı.

Erzincan'ın Tercan ilçesinde bulunan şehidin babası Veysel, annesi Zöhre ve eşi Öznur Budak'a acı haber, askeri yetkililerce iletildi. Şehadet haberini alan şehidin ailesi, naaşın geleceği memleketleri Elazığ'a doğru yola çıktı.

Şehidin Elazığ merkeze bağlı Salkaya köyü Yılangeçiren mezrasında yaşayan yakınları, acı haberin ulaşması üzerine büyük üzüntü yaşadı.

Mezranın girişine ve kayınpederi Mehmet Budak'ın evine Türk bayrakları asıldı.

5 kardeşi bulunan ve 2 yaşında Veysel Ali Budak isminde bir çocuk sahibi olan şehidin görev yaptığı Van'ın Gürpınar ilçesinde ev tuttuğu ve Kurban Bayramı'ndan sonra ailesini yanına almayı planladığı öğrenildi.

Şehidin cenazesinin Van'da düzenlenecek törenin ardından yarın Elazığ'a getirileceği ve İzzetpaşa Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verileceği öğrenildi.

KAHRAMANMARAŞ - Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen Uzman Çavuş Haşim Yenigül'ün Kahramanmaraş'taki babaevinde yas var.

Şehit Yenigül'in Onkişubat İlçesi Dumlupınar Mahallesi Gedemenli Caddesindeki babaevine gelen Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, Merkez Komutanı Yarbay Özdal Bıyıklı ve Onikişubat İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tayfun Atakut, acı haberi aileye verdi.

Oğlunun şehit olduğunu öğrenince fenalık geçiren anne Fatma Yenigül, hazır bulunan 112 Acil Servis ekiplerince tedavi altına alındı.

Şehadet haberinin ardından şehidin babaevinin bulunduğu cadde Türk bayraklarıyla donatıldı.

Şehidin babası Metin Yenigül'ün İzmir'de çalıştığı, şehadet haberinin ardından Kahramanmaraş'a gelmek üzere yola çıktığı öğrenildi.

Evli ve 2 yaşında oğlu bulunduğu öğrenilen şehidin, ailenin 3 çocuğundan en büyüğü olduğu öğrenildi.

AFYONKARAHİSAR - Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonda şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Yunus Emre Aral'ın Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesinde yaşayan ailesine acı haber verildi.

İlçeye bağlı Taşoluk beldesinde yaşayan aileye haberi Sinanpaşa Kaymakamı Ahmet Yıldırım, Taşoluk Belediye Başkanı Murat Öner ve diğer yetkililer verdi.

Anne Kıymet ve baba Ali Aral oğullarının şehit olduğunu öğrenince büyük üzüntü yaşadı.

- "Bugün düğünümüz var!"

Şehit Aral'ın babası Ali Aral ise kameralara dönerek, "Çekin kardeşim çekin. Bugün düğünümüz var, şerefsizlere inat. Allah kimseye bu acıyı yaşatmasın. Benim canım da feda olsun, binlercesi bu vatana feda olsun." dedi.

Öte yandan Şehit Piyade Uzman Onbaşı Yunus Emre Aral'ın 11 gün sonra düğün yapacağı öğrenildi.

Şehit Aral'ın 4 kardeşi bulunduğu ve erkek kardeşinin Kayseri Birinci Komando Tugayında er olduğu bildirildi.

İSTANBUL - Van'ın Çaldıran ilçesinin Tendürek Dağı bölgesinde güvenlik güçlerince yürütülen operasyonda terör örgütü PKK mensupları ile çıkan çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Salih Tortum'un Esenler'deki evinde yas var.

Acı haber, şehidin Birlik Mahallesi 879 Sokak'ta yaşayan ailesine verildi. Büyük üzüntü yaşayan aile sağlık ekiplerince kontrol altında tutulurken, evin önünde ambulans hazır bekletildi.

Baba Mustafa Tortum, tarifi mümkün olmayan bir acı yaşadığını belirterek, "Dün bana saat 02.00 civarı mesaj attı 'iyiyim, şu anda arazideyiz bir sıkıntı yok' dedi. Ondan sonra bir haber alamadık, şimdi cenazeyi bekliyoruz. Söylenecek bir şey yok. Vatan sağ olsun." diye konuştu.

Şehidin evine ve sokaktaki binalara Türk bayrakları asılırken, belediye tarafından taziye çadırı kuruldu.

Üç kardeşin en büyüğü olan, Tokat'ın Zile ilçesine bağlı Yıldıztepe köyü nüfusuna kayıtlı 22 yaşındaki Tortum'un Foça'daki eğitimin ardından yaklaşık 3 ay önce Van'da göreve başladığı belirtildi.

KONYA - Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Yunus Emre Uçar'ın Konya'nın Sarayönü ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.

Ladik Mahallesi'nde yaşayan 24 yaşındaki şehit Uçar'ın ailesine acı haberi, Kaymakam Harun Yücel ile askeri yetkililer verdi.

Şehidin eşi Zeliha ile babası Şaban ve annesi Sıdıka Uçar, haberi alınca büyük üzüntü yaşadı. Mahalle sakinleri ve şehidin akrabaları, Türk bayrakları asılan Uçar'ın babaevine taziye ziyaretinde bulundu.

Şehit Onbaşı Uçar'ın iki gün önce ailesini ve yakın arkadaşlarını telefonla arayarak operasyona çıkacağını söylediği ve helallik istediği öğrenildi.

Evli ve bir çocuk babası şehidin, Kayseri Zincidere Komando Tugayında 5 ay önce göreve başladığı, geçici görevle Doğu Anadolu'ya gittiği belirtildi.

Şehit onbaşının cenazesi, yarın mahalle mezarlığına defnedilecek.

KAYSERİ - Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yol güvenliğini sağlayan güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Fahrettin Livçalkan'ın Kayseri'nin Kocasinan ilçesindeki baba evine acı haber ulaştı.

Livçalkan'ın, Turgutreis Mahallesi Eras Siteleri Gül Apartmanı'ndaki baba evine gelen askeri yetkililer, acı haberi anne Arzu Livçalkan'a verdi. Olayın duyulmasının ardından Livçalkan ailesinin yakınları da eve geldi.

Şehit evinin bulunduğu bina ile çevredeki binalara Türk bayrakları asıldı. Uluslararası nakliye firmasında çalışan ve iş gereği Fransa'da bulunan baba Mustafa Livçalkan'ın acı haberi almasının ardından Kayseri'ye gelmek için yola çıktığı belirtildi.

Şehidin bekar olduğu ve geçen yıl Aralık ayında göreve başladığı öğrenildi.

TOKAT - Van'ın Çaldıran ilçesinin Tendürek Dağı bölgesinde güvenlik güçlerince yürütülen operasyonda terör örgütü PKK mensupları ile çıkan çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Enes Pelit'in Tokat'ın Turhal ilçesindeki babaevine acı haber ulaştı.

Uzman Çavuş Pelit'in şehadet haberi, Kayacık Mahallesi'de yaşayan anne Hacer ve babası Ahmet Pelit'e, Turhal Kaymakam Vekili Bayram Sağır, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Binbaşı Erhan Turgut ve Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler tarafından iletildi.

Oğullarının şehit düştüğü haberini alan Pelit ailesi, büyük üzüntü yaşadı. Şehidin babaevine Türk bayrakları asılırken, Turhal Belediyesi tarafından evin önüne taziye çadırı kuruldu. Ailenin yakınları ve komşuları acı haber üzerine şehidin babaevine geldi.

Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, gazetecilere yaptığı açıklamada, Van'ın Çaldıran ilçesinde terör örgütü PKK mensupları ile çıkan çatışmada Uzman Çavuş Enes Pelit'in şehit olduğunu belirterek, "Askerliğini denizci olarak yapmış. Daha sonra uzman çavuş olarak, Kayseri Komando Birliği'nde göreve başlamış. Bugünkü çatışmalarda şehit düşmüştür." dedi.

Bekler, şehidin cenazesinin yarın öğle namazına müteakip Kesikbaş Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından, toprağa verileceğini kaydetti.

Bekar olduğu öğrenilen şehit Uzman Çavuş Enes Pelit'in 2 kardeşi bulunduğu öğrenildi.

AYDIN - Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK üyelerine yönelik sürdürülen operasyonda, şehit düşen Astsubay Bahri Uçuş'un (27) Aydın'ın Kuyucak ilçesinde yaşayan ailesine acı haber ulaştı.

Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşayan şehidin annesi Hülya Demiral'a (48) oğlunun şehit olduğu haberi Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri ile Garnizon Komutanlığı yetkililerince verildi.

Ayrı yaşadığı eşiyle aynı mahallede oturan şehidin babası Kamil Uçuş, 5 yıldır şehit oğluyla görüşmediğini belirterek, "Oğlumla uzun bir süredir görüşmüyorduk. Şehit haberini başkasından duydum. Çok üzüldüm. Allah kimseye böyle acılar yaşatmasın." dedi.

Şehidin baba ve annesinin evine Türk bayrakları asılırken, yakınları taziyeleri kabul etti.

Gözyaşı döken şehidin Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde okuyan kardeşi Mustafa Uçuş ise abisinin kahraman olduğunu belirterek, "Sen demedin mi "Bu vatan bize emanet. Bazıları gibi yatmıyoruz" demedin mi. Biz bu vatanı sahipsiz bırakmadık. Hepimiz o bayrağın altında yaşıyoruz. Cansa can kansa kan. Ama böyle kör kurşunla değil. Benim can ağabeyim kör kurşuna gitti. Biz bu vatanı sahipsiz bırakmayacağız. Alnımız ak başımız dik." diye konuştu.

Uçuş, ağabeyinin ayağına daha önce geçici görev yaptığı Mardin'in Nusaybin ilçesinde şarapnel parçasının isabet ettiğini ifade ederek, "Nusaybin'de şarapnel parçası yedi, hastaneye bile gitmedi. "Bu vatanın bana ihtiyacı var" dedi. Her zaman derdi, vatan sağ olsun." dedi.

Ağabeyi ile en son geçen hafta görüştüğünü anlatan Uçuş, "Ülkeyi şerefsizlere bırakmayacağız. O kansızlar, bu bayrağı yıkamayacak, diyordu." ifadelerini kullandı.

AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, şehidin ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Şehit Uçuş'un Kayseri'de bulunduğu ve geçici görevle Hakkari'nin Çukurca ilçesine gittiği öğrenildi.

KASTAMONU - Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün bölgesinde yol güvenliğini sağlayan güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada, uzman çavuş Ömer Şenel'in şehit düştüğü haberi, Kastamonu'nun Abana ilçesindeki baba evine ulaştı.

Kent merkezindeki Yüksek Sokak'ta ikamet eden şehidin ailesine acı haber, İnebolu Kaymakamı ve Abana Kaymakam Vekili Abdullah Atakan Atasoy, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Erdal Aksu ile Emniyet Amiri Ferhat Gül tarafından verildi.

Olayı duyan vatandaşlar şehidin evine geldi. Şehidin baba evine ve caddeye belediye ekiplerince Türk bayrakları asıldı.

Öte yandan Kastamonu İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Selim Kapancı da şehidin ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Şehidin cenazesinin yarın Abana'da toprağa verileceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber